Pátek, 29 března, 2024
5.8 C
Ústí nad Labem
DomůSportRoudničtí fotbalisté vykročili do jarních odvet těsnou porážkou v Bílině

Roudničtí fotbalisté vykročili do jarních odvet těsnou porážkou v Bílině

Bílina – Tak už se nám začíná rozbíhat jarní část fotbalových soutěží. Výjimkou není ani 1. A třída dospělých Ústeckého kraje, která má za sebou již šestnácté téměř kompletní kolo. V jednom z duelů se roudničtí fotbalisté představili na umělé trávě v Bílině.

Domácí vstupují do zápasu lépe a po necelé půlhodině se ujímají vedení. Hosté kontrují po šesti minutách a na přestávku se odchází za nerozhodného stavu. Po přestávce si bílinští vytvářejí dvougólový náskok a na jejich těsné výhře nemůže nic změnit branka střídajícího Marka Beránka, kterou zaznamenal pět minut před koncem, po pouhém čtyřminutovém pobytu na hřišti. Roudnice nad Labem se po prvním jarním kole propadla na desátou příčku.

Ten, kdo přišel a zhlédl tento zápas, určitě nelitoval, protože byl na úvod jara k vidění solidní fotbal s šancemi na obou stranách. Ve 25. minutě přicházejí roudničtí při přechodu do útoku o míč a rychlý protiútok zakončuje přesnou střelou Iljazi. Ve 31. minutě rozehrává J. Hubený st. přímý kop ke vzdálenější tyči, kde jeho přetažený centr posílá za záda gólmana Vondráčka pohotově Rusňák, jenž upravuje poločasový výsledek na 1:1.

V 63. minutě rozehrává Iljazi přímý kop na Podaného a ten hlavou vrací vedení na stranu domácích. V 67. minutě se opřel do míče Tůma a jeho rána bez přípravy, která je nejhezčí brankou tohoto duelu, se třepetá v Čížkově síti. V 81. minutě střídá Rusňáka Beránek, který pět minut před koncem upravuje po zpětné přihrávce výsledek na konečných 3:2.

FK Bílina – SK Roudnice nad Labem 3:2 (1:1)

Branky: 25. Iljazi, 63. Podaný, 67. Tůma – 31. Rusňák, 85. Beránek. Rozhodčí: Pavel Slívko – Jan Hanzal, Antonín Suchánek. ŽK: 22. Zavadil, 56. Podaný, 73. Brůna, 88. Tůma, 89. Vondráček – 75. Rusňák, 90.J. Hubený st.. Diváci: 60.

FK Bílina: Vondráček – Žemba (81. Junek), Zavadil, Brůna, Bečvařík – Tirb, Schüssmann (63. Magyar), Podaný, Iljazi – Bánom (71. Bureš), Tůma. Trenéři: Jaroslav Kovačka, Václav Mojžíš.

SK Roudnice nad Labem: Čížek – Šeba (75. K. Hubený), Husák (46. Černý), Kuchař, Matuszewski (75. Barcal) – M. Slavíček, J. Hubený st. J. Hubený ml., Rusňák (81. Beránek), Halada – K. Horváth. Trenér: Jakub Pekař.

Autor: Václav Beneš

Foto: FK Bílina

Více sportovních článků a informací najdete na blogu Sport na Litoměřicku a Ústecku.

Odkaz je TADY.

Facebooková stránka blogu je ZDE.

Kontakt na autora tohoto článku: vaclavbenes1@seznam.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU