Úterý, 23 dubna, 2024
5.1 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyMěsto stavět byty v Jiříkových kasárnách nebude

Město stavět byty v Jiříkových kasárnách nebude

Litoměřice – Litoměřičtí radní jednají o ukončení stavby zhruba pěti desítek bytů, které měly vzniknout přestavbou bývalého vojenského objektu v Jiříkových kasárnách. Důvody jsou dva.

Tím prvním je koronavirová krize, díky které se příjmy měst a obcí o miliardy korun sníží. Starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč uvedl, že riziko, které by na sebe město přijalo, pokud by si na výstavbu bytů vzalo plánovaný stomilionový úvěr, je příliš vysoké.

Pro zastavení projektu hovoří také to, že objekt byl armádou léta neudržovaný a má narušenou statiku, takže výstavba bytů bude finančně náročnější než se předpokládalo.

„Mrzí nás, že se vzhledem k neočekávaným okolnostem nedá tento v České republice pilotní projekt první aktivní budovy realizovat. Za této situace považujeme jeho zastavení za nejrozumnější řešení,“ uvedl litoměřický starosta.

Radnice v tuto chvíli zvažuje, že objekt Jiříkových kasáren prodá ve veřejné dražbě za cenu stanovenou znaleckým posudkem.

Výstavba startovacích bytů v Jiříkových kasárnách měla být pro město největší letošní investicí. Dostavěné měly být na konci roku.

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU