Středa, 24 dubna, 2024
7.8 C
Ústí nad Labem
DomůSportŽernosecká ploutev letos lámala rekordy

Žernosecká ploutev letos lámala rekordy

Velké Žernoseky – Sešel se rok s rokem a prázdniny se opět přehouply do své druhé poloviny. V sobotu 1. srpna 2020 se ve Velkých Žernosekách uskutečnil již VIII. ročník populárního plaveckého závodu Žernosecká ploutev.

Na start u průplavu se postavilo rekordních padesát mužů a žen všech věkových kategorií, kterým přálo počasí. Nad celým startovním polem bděl záchranný člun s proškolenou a pozornou posádkou a v tomto roce i za dohledu poříční policie, která se přijela přesvědčit, zda vše probíhá dle předpisů.

Je nutné podotknout, že nikdo nepřecenil své síly ani v tomto roce, a tak byli záchranáři tradičně zcela bez práce.

Připomeňme si, že Dale Martin z Kamýku obhájil prvenství v kategorii mužů. V kategorii žen byla nejrychlejší Nikola Vysoká. Mezi dětmi plaval nejrychleji Tomáš Vysoudil a z dívek byla v cíli první Kristýna Csatová.

Děti: 1. Tomáš Vysoudil – 08:03, 2. Matyáš Novotný  – 09:12, 3. Kristýna Csatová – 10:54. 

Muži: 1. Dale Martin – 09:30, 2. Petr Waldhauser – 09:50, 3. Tomáš Rupert – 10:12.

Ženy: 1. Nikola Vysoká – 09:30, 2. Kateřina Kamarádová – 10:10, 3. Kristýna Rúfusová – 10:20.

Nejmladší účastnicí byla Anna Opavová ročník 2019, jenž dosáhla času 16:15 minuty. Nejstarším účastníkem byl Vladimír Nový ročník 1945, jenž doplaval do cíle za 16:20 minuty. Všichni účastníci si určitě zaslouží obdiv a gratulaci.

Autor: Václav Beneš

Více sportovních článků a informací najdete ZDE.

Kontakt na autora: vaclavbenes1@seznam.cz

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU