Pátek, 29 března, 2024
6.9 C
Ústí nad Labem
DomůPartneřiKulturaRoudnice.czKoncert v kapli roudnického zámku uctí tragicky zesnulého místního archiváře Karla Jeřábka

Koncert v kapli roudnického zámku uctí tragicky zesnulého místního archiváře Karla Jeřábka

Roudnice nad Labem – Jedinečný zážitek na Vás čeká v pondělí 21. září v kapli roudnického lobkowiczkého zámku. Od 17 hodin se tady koná koncert věnovaný památce Karla Jeřábka.

Roudnický rodák a letitý archivář rodiny Lobkowiczů žil v letech 1899 – 1950. Pro Lobkowicze pracoval od roku 1928. Jeho tělo bylo nalezeno 21. 9. 1950 pod západním schodištěm roudnického zámku. Zda se jednalo o vraždu nebo sebevraždu, se nikdy nezjistilo.

V roudnické kapli v pondělí vystoupí Dechové trio Accordo (Z. Sekanina – flétna, M. Blahovec – klarinet, S. Šťastný – fagot); Klárovo kvarteto (Tom Klár – I. housle, Pavel Hrda – I I. housle, Jaroslav Vašíček – viola, Václav Fleissig – violoncello); Jana Štěrbová – Veberová a Zora Kalašová (zpěv).

Vstupenky stojí 100,- Kč a koupíte je v předprodeji z pohodlí domova – ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU