Pátek, 19 dubna, 2024
4.7 C
Ústí nad Labem
DomůLitoměřická nemocnice pozastavila koronavirové testování samoplátců, denně otestuje až 100 lidí

Litoměřická nemocnice pozastavila koronavirové testování samoplátců, denně otestuje až 100 lidí

Litoměřice – Litoměřická nemocnice až do odvolání pozastavila testování na koronavirus pro samoplátce. Důvodem je nedostatek testovacích souprav – krácení dodávek pro ČR. Tuto skutečnost nemůže nemocnice nijak ovlivnit. Na koronavirus ovšem nadále testuje a to lidi, u kterých odběr nařídila Krajská hygienická stanice nebo obvodní lékař či pediatr. Denně může litoměřická nemocnice odebrat až 150 vzorků.

„Aktuálně ale odebíráme maximálně 100 vzorků. Navýšit toto číslo v současné době bohužel nelze, protože kapacita laboratoře, kam vzorky odesíláme, je naplněna,“ vysvětlil předseda představenstva Nemocnice Litoměřice, a.s., Radek Lončák a dodal, že nemocnice intenzivně hledá další dostupné kapacity. Jde však o systémovou celorepublikovou záležitost.

V důsledku velkého nárůstu počtu pacientů přicházejících na odběry muselo dojít ke změně v organizaci přístupu k odběrovému místu nemocnice. „Příchozí nově vcházejí vyznačeným bočním vchodem tak, aby se nepotkávali s ostatními pacienty ambulancí, zaměstnanci nemocnice apod., a snížilo se tak riziko přenosu případné nákazy,“ upřesnil Radek Lončák.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU