Pátek, 19 dubna, 2024
5.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoZákladní umělecká škola učí děti na dálku

Základní umělecká škola učí děti na dálku

Litoměřice – Nařízení krajské hygieničky v souvislosti s epidemiologickou situací uzavřelo v Litoměřicích počínaje 5. říjnem běžný provoz Základní umělecké školy Litoměřice (ZUŠ) a Domu dětí a mládeže Rozmarýn. Výuka v ZUŠ nicméně probíhá, ale distanční formou.

„Respektujeme současnou situaci a snažíme se pro žáky udělat maximum. Hledáme cesty, jak dětem umožnit kvalitní výuku a zároveň splnit dané podmínky. Pravdou je, že výuka na hudební nástroje distanční formou je velmi náročná, kvalitu živé výuky nelze nikterak nahradit. Učitelé jsou ale výborní a snaží se inspirovat a motivovat děti i na dálku,“ zhodnotila současný stav ředitelka ZUŠ Dominika Valešková.

Škola se na základě jarní zkušenosti snažila zkvalitnit informační techniku (IT) a systematicky připravit na možnou formu distanční výuky. Výuka probíhá především přes G Suite (Google).

Žákům je nabízena výuka v časech, na které jsou zvyklí, tedy dle rozvrhu. „Pokud se však stane, že rodiče potřebují výuku posunout, snažíme se jim přizpůsobit. Chceme, aby tento režim vyhovoval zejména rodinám. Vážíme si toho, že i rodiče danou situaci chápou a spolupracují. Problémem je limitované internetové spojení ve chvíli, kdy začneme všichni vysílat. Toho jsme se obávali a od začátku školního roku rychlost internetu navýšili. Ve spolupráci s IT technikem se snažíme podmínky dolaďovat. Je to opravdu náročné, ale doufáme, že to všichni zvládneme,“ dodala s nadějí v hlase ředitelka Valešková.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU