Pátek, 29 března, 2024
14 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoKČT Litoměřice bilancuje

KČT Litoměřice bilancuje

Přišel podzim a s ním opět doba coronavirová, nastala  opět různá omezení, a tak do přírody jen v malých skupinkách v počtu šesti. Z tohoto důvodu jsme zrušili do konce roku všechny naše plánované výlety a je jen na vás všech, jak a s kým se domluvíte a vydáte se v tomto malém počtu nabírat imunitu v přírodě. Všem doporučujeme opustit své domovy a provětrat se na čerstvém vzduchu. Vždyť již hned tzv. za humny máme stále co objevovat…

A mně nezbývá nic jiného, než bilancovat. Pro nás jubilejní rok 2020 začal úspěšným Novoročním, již 56. výstupem na Radobýl, kterého se zúčastnilo přes devět set účastníků. V únoru jsme pro širokou veřejnost ještě stačili úspěšně uspořádat tradiční přechod Dlouhého vrchu, dále stále pokračovaly naše pravidelné středeční pochody. V polovině měsíce března nastal vzhledem k nemoci Corona naprostý útlum výletů.

Nemohli jsme v květnu ani uskutečnit dlouho připravovanou turistickou akci Litoměřické návraty.  Do přírody jsme se mohli vydávat pouze ve dvou.

Od měsíce června se vše vrátilo do starých kolejí, opět jsme se mohli setkávat každou středu, odjeli jsme i na několik autobusových jednodenních a vícedenních poznávacích a turistických pobytů. Byli jsme i spoluorganizátory tří akcí Města Ltm. Stačili jsme ještě i ve velkém  na Zahradě Čech oslavit sté narozeniny založení Klubu českých turistů v Litoměřicích a opět konec našich aktivit. Od poloviny října nastala nová vlna nemoci Covid.

I když jsme téměř „přišli“ o pět měsíců přerušení naší činnosti, přesto se hrdě můžeme ohlédnout za svými aktivitami, kterými jsme určitě všem zúčastněným přispěli alespoň trochu k utužení imunity a věřit, že jsme dobře připraveni čelit všem atakům nemoci chřipky a Covidu.

Nastává doba, kdy nás brzy zaujmou přípravy na Vánoce, zbude nyní určitě čas i na vzpomínky na všechny zážitky, které jsme nasbírali v našem kolektivu při poznávání nových koutů v okolí i vzdálených oblastí naší vlasti.
Přejeme všem pevné zdraví, víru a naději v lepší v roce 2021. Těšíme se opět na shledání a věřte, určitě bude zase líp.

Autor: J. Wünschová – za celý výbor KČT Ltm

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU