Pátek, 29 března, 2024
7.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoPřestanou Litoměřice také uklízet u kontejnerů?

Přestanou Litoměřice také uklízet u kontejnerů?

Gauč, nábytek, a dokonce i vana byly v uplynulých dnech odloženy vedle kontejnerů v ulici Spojovací. A nejde o událost ojedinělou. Případy nezodpovědného a k okolí nešetrného chování tohoto druhu se v Litoměřicích opět množí. Občanům, kteří takto odloží odpad, přitom hrozí pokuta až do výše 50 tisíc korun. U osob právnických je to pak až 300 tisíc korun. V poslední době pracovníci odboru životního prostředí řešili pět přestupků, kdy byli viníci dopadeni a dostali pokutu.

S podobným problémem se potýkají také další města nejen na Litoměřicku. V Roudnici nad Labem nyní přistoupili k zajímavému experimentu, kdy nebudou několik týdnů uklízet odpad kolem popelnic. “Je potřeba, aby Roudničané věděli, co někteří lidé za těch pár týdnů dokáží udělat,” říká místostarosta Roudnice nad Labem Jiří Řezníček. Více o “roudnickém experimentu” najdete zde.

Tentokrát se v Litoměřicích podařilo viníka odhalit. „Byl vyzván, aby nepořádek odklidil a za své jednání ponese následky,“ sdělila Kristýna Slabochová, referentka Odboru životního prostředí Městského úřadu v Litoměřicích. K obdobné situaci došlo v posledních dnech i v ulici Družstevní. Zde se bohužel viníka vypátrat nepodařilo. Město proto prosí obyvatele, aby si všímali takto nezodpovědného chování a v případě, že ho zaznamenají, kontaktovali městskou policii.

Neukázněnost některých občanů totiž dále zvyšuje náklady města na odpadové hospodářství. Technické služby denně vyvážejí tuny objemného odpadu, který je nepovoleně odkládán kolem kontejnerových stání. „Obdobné chování je přitom nepochopitelné, protože v Nerudově ulici funguje sběrný dvůr, kam mohou občané s trvalým pobytem v Litoměřicích zdarma ukládat odpad. Apelujeme na ně, aby ho co nejvíc využívali. Dovoz nového nábytku si zařídí, ale zapomínají na odvoz vysloužilého,“ posteskla si referentka odboru životního prostředí Kristýna Slabochová. Sběrný dvůr je pro veřejnost otevřen každý všední den a víkendu v sobotu do 14:30.

[ays_poll id=13]

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU