Úterý, 16 dubna, 2024
4.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoNovoroční výstup na Radobýl bude letos kvůli koronaviru netradiční

Novoroční výstup na Radobýl bude letos kvůli koronaviru netradiční

Litoměřicko – Oblíbený Novoroční výstup na Radobýl, který už déle než půl století pořádá litoměřický Klub českých turistů, bude i v roce 2021. Kvůli koronaviru bohužel bez občerstvení a bez tolik populárních samolepek. U paty kopce si ale od 9 hodin budete moci vyzvednout pamětní list.

Přivítejte rok 2021 na Radobýlu! Na výstup můžete vyrazit v rodinných skupinkách nebo ve dvojicích. Doporučená výstupní trasa na Radobýl vede od vlakové zastávky Litoměřice – Cihelna. Odtud je to po vyznačené žluté turistické trase asi tři kilometry.

“1. ledna 2020 na Radobýl vyrazilo více než tisíc poutníků. Nejstarší turista měl 95 let, ti nejmladší se nechali nahoru vynést v sedačkách na zádech tatínků,” uvedla předsedkyně KČT Litoměřice Jana Wünschová. Dodala, že běžně se novoročního výstupu na Radobýl zúčastňuje okolo šesti set lidí.

Novoroční výstup na Radobýl je od letošního roku Memoriálem Karla Pouchy. Právě Karel Poucha před 55 lety první novoroční výstup zorganizoval.

KLUB ČESKÝCH TURISTŮ LITOMĚŘICE je na facebooku – ZDE.

Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová
Kateřina Hažvová je novinářka z Lovosic. Vystudovala mediální komunikaci na Vyšší odborné škole Jana Ámose Komenského v Ostravě. Její pracovní náplní je především redakční a administrativní činnost v tištěné i elektronické podobě Litoměřicka24. Je vášnivou čtenářkou a velkou milovnicí kávy, kaváren a sladkostí všeho druhu.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU