Sobota, 4 května, 2024
10.9 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyÚSTECKÝ KRAJ: Vedení Krajské zdravotní, a.s., se dohodlo s odbory na navýšení...

ÚSTECKÝ KRAJ: Vedení Krajské zdravotní, a.s., se dohodlo s odbory na navýšení mezd

Dne 17. 2. 2021 proběhlo kolektivní vyjednávání mezi vedením Krajské zdravotní, a.s. (KZ), a zástupců odborů, jejímž cílem bylo najít shodu v otázce plošného navýšení mezd všech zaměstnanců KZ. Obě strany se nakonec dohodly na navýšení základních mezd o 10 % od 1. 4. 2021.

„Jsme velmi rádi, že k dohodě s odbory nakonec došlo. Je naším dlouhodobým cílem zlepšovat pracovní podmínky našich zaměstnanců. Jsme si vědomi toho, že odvádí dlouhodobě práci na vysoké profesionální úrovni a velmi si toho vážíme. Osobně kvituji odpovědný postoj zástupců odborů k celé situaci,“ říká k jednání Mgr. Ing. Jindřich Zetek, předseda představenstva KZ.

„Na jednání jsme šli původně s jinými očekáváními. S ohledem na úhradovou vyhlášku a také na celonárodní dohodu jsme původně požadovali plošné navýšení o 10 %, a to s účinností od ledna 2021. Po předložení argumentů ze strany vedení KZ jsme ale ustoupili a přistoupili na navýšení 10 % od dubna 2021,“ přibližuje postoj odborů Ing. Ivana Břeňková z Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Obě strany se také dohodly, že budou v jednání pokračovat, a to v září letošního roku, kdy vedení KZ předloží odborům hospodářský výsledek společnosti a následně se bude jednat o dalších bonusech pro zaměstnance.

Jedním z důvodů, které vedly odboráře ke změně svého postoje, byla skutečnost, že zaměstnanci KZ obdrželi v roce 2020 z dotačního programu ministerstva zdravotnictví odměny za rok 2020, které jim byly zahrnuty do průměru pro mzdové náhrady podle §134 Zákoníku práce. Tato skutečnost se vztahuje k prvnímu čtvrtletí roku 2021.

Zdroj: info@kzcr.eu

Roman Munčinský
Roman Munčinský
Vedoucí studia Regionální televize Ústecka - Ústí nad Labem. Kamera a reportérská činnost + management.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU