Čtvrtek, 25 dubna, 2024
2.3 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyCOVID 19Kraj pošle statisíce respirátorů do škol. Roušky potřebným rozdá Potravinová banka

Kraj pošle statisíce respirátorů do škol. Roušky potřebným rozdá Potravinová banka

Ve středu 24. února obdržel Ústecký kraj zásilku 262 788 kusů respirátorů určených celkem pro 617 škol a školských zařízení na území regionu. Dnes probíhá na krajském úřadu výdej a distribuce těchto osobních ochranných prostředků jednotlivým obcím s rozšířenou působností, které zajistí rozvoz respirátorů do všech školských zařízení na svém území. Rozvoz v ORP Ústí nad Labem zajišťuje přímo Krajský úřad Ústeckého kraje. Tisková zpráva ze dne 25. února 2021

Krajský úřad Ústeckého kraje zajišťuje přípravu distribučních seznamů pro jednotlivé obce s rozšířenou působností, protokoly o předání a převzetí a přípravu odpovídajícího počtu respirátorů. Respirátory jsou určené všem školám a školským zařízením na území Ústeckého kraje bez rozdílu zřizovatele. Počet kusů respirátorů pro jednotlivá školská zařízení je určen Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy na základě sběru dat přímo ze školských zařízení. Rozvoz v rámci ORP Ústí nad Labem bude krajským úřadem proveden během pátečního dne, nejpozději pak v pondělí.

Roušky potřebným rozdávají Potravinové banky

Ministerstvo práce a sociálních věcí zajistilo na území celé republiky bezplatné poskytnutí 7,5 milionu ochranných roušek osobám ohrožených chudobou či materiální deprivací. Ze Správy státních hmotných rezerv jsou roušky distribuovány do jednotlivých krajů prostřednictvím potravinových bank a jejich sociálních partnerů. Možnost odběru roušek z potravinových bank mají i obce, Ústeckým krajem o tom byly informovány.

Na území ústeckého kraje působí dvě potravinové banky. Obě obdržely určené množství roušek pro Ústecký kraj ve středu dopoledne. Potravinové banky budou roušky rozdělovat dále potřebným občanům pomocí svých sociálních partnerů – např. azylové domy, noclehárny, domovy na půl cesty, nízkoprahová denní centra apod. Možnost odběru roušek z potravinových bank mají také obce, které obdržely tuto informaci prostřednictvím Krajského úřadu Ústeckého kraje.

Potravinová banka Ústeckého kraje, z. s., která zajišťuje území od Teplicka až po Šluknovský výběžek, má pro obce vyčleněno celkem 50 tisíc kusů roušek. Potravinová banka Džbánsko, z. s., která zajišťuje území Lounska, Mostecka a Chomutovska, má pro obce vyčleněno celkem 75 tisíc kusů roušek. Jednotlivé kontakty na koordinátory, včetně webových adres obou potravinových bank:

• Potravinová banka Ústeckého kraje, z. s.
• web: https://potravinovebanky.cz/potravinova-banka-usteckeho-kraje/
• koordinátor pomoci: Martin Vágner, GSM: 778 491 959, e-mail: distribuce@pbuk.cz

• Potravinová banka Džbánsko, z. s.
• webhttps://potravinovebanky.cz/potravinova-banka-dzbansko/
• koordinátor pomoci: Čeněk Pospíšil, GSM: 730 123 054, e-mail: pbdz@pbdz.cz

Zdroj: www.mpsv.cz a www.kr-ustecky.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU