Pátek, 29 března, 2024
4.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOST: Magistrát reaguje na průtahy kraje v otázce vzniku očkovacího centra

MOST: Magistrát reaguje na průtahy kraje v otázce vzniku očkovacího centra

MOST: Vztahy mosteckého magistrátu a Ústeckého kraje nejsou v posledních dnech zrovna ideální. Jen pár dní poté, co došlo k mediální přestřelce mezi vedením Mostu a představiteli Ústeckého kraje kvůli zajišťování školek pro děti členů IZS, přišla další ostrá reakce z kanceláře mosteckého primátora Paparegy. Vedení Ústeckého kraje totiž zrušilo plánovanou schůzku, která měla upřesnit podmínky ke vzniku velkokapacitního očkovacího centra v Mostě. Vedení města Most následně vydalo tuto tiskovou zprávu:

Další záležitostí, o které se chce vedení města Mostu podělit, je příprava velkokapacitního očkovacího centra v Mostě. Vedení města Mostu ihned poté, co zachytilo informaci o možném zřizování očkovacích center, vytipovalo místa, kde by tato mohla ve městě vzniknout. Nakonec padla volba na tréninkovou halu v rámci Sportovní haly v Mostě. Otázku vzniku tak zásadního místa, které má být spádové pro celé ORP řešil pověřený radní pro zdravotnictví Radim Laibl tak, že se spojil s primátorem města Janem Paparegou a stroze se ho zeptal, zda tedy mají místo pro zřízení takového centra bez jakéhokoliv upřesnění požadavků, které by mělo splňovat. Vskutku profesionální přístup. Po dohledání parametrů očkovacích center vedení města nechalo zpracovat návrh na vnitřní uspořádání očkovacího centra včetně jeho vizualizace, tuto zveřejnilo a poskytlo ÚK.

ilustrační foto

Dne 28. 1. 2021 delegace ÚK v čele s hejtmanem Janem Schillerem zavítala do Mostu, kde ji byli prostory pro očkovací centrum prezentovány, proběhla prohlídka na místě a bylo sděleno, že na přípravu samotnou je potřeba cca 3 týdny. V týž den bylo přislíbeno, že cca do týdne obdrží vedení města Mostu upřesnění vztahující se k očkovacímu centru ze strany hygieny.

Po mnohých urgencích ze strany vedení města Mostu přišla dne 25. 2. 2021, tj. po měsíci, nepatrná upřesnění ze strany ÚK. Zřejmě tak zásadní záležitost, jakou je zřízení očkovacího centra nespěchá. Je tedy záhadou, že v jiných krajích se již intenzivně připravují a jinde jsou dokonce již připraveni. Dnes, tj. 1. 3. 2021 měli do Mostu dorazit zástupci ÚK k zodpovězení finálních otázek, aby město Most zajistilo přípravu centra a to bezodkladně, neb na zdraví Mostečanům nám záleží. Tu však vedení Ústeckého kraje zrušilo. Snad se brzy dočkáme náhradního termínu a dostatku vakcín.

Zdroj: https://www.mesto-most.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU