Úterý, 30 dubna, 2024
15.5 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyTiskové zprávyHlasujte v soutěži „Krušnohorská NEJ“

Hlasujte v soutěži „Krušnohorská NEJ“

Do konce srpna hlasujte pro novinku v oblasti turismu a cestování v Krušných horách. Svůj hlas můžete dát na webových stránkách www.krusnehory.eu „Krušnohorská NEJ“ nebo na FB Krušné hory – volný čas a turistika.Tisková zpráva ze dne 19. dubna 2021

Odkazy

Soutěž je pořádána ve spolupráci Destinační agentury Krušné hory a sdružení SPO-NA. Akce probíhá pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera.

Nominované novinky

1. Mostecké jezeroJezero Most představuje rozsáhlou hydrickou rekultivaci zajišťovanou státním podnikem Palivový kombinát Ústí v rámci revitalizace území dotčeného těžební činností. Rekultivace celého území je od počátku koncipována tak, aby toto území mohlo být v budoucnu využíváno pro příměstskou rekreaci.2. Zipline dráha KlínyUnikátní zipline v ČR. 2,2 km dlouhá lehce adrenalinová jízda po ocelovém laně přes Šumenské údolí ve výšce až 150 metrů nad zemí a rychlostí až 75 km/hod.
3. Autobusová linka 421303Pernink – Abertamy – Loučná – Boží Dar – Jáchymov – Ostrov – Krásný Les – Klášterec n./O. – Kadaň – Chomutov – Louny – Praha. Společnost Eduard Krása – Krásabus. Malá rodinná firma z Prahy otevřela v říjnu 2020 pravidelnou linku z Prahy do Krušných Hor.
4. Krušnohorský lidový dům v LesnéProjekt „Aktivní prožití společných ději a tradic v Krušných horách“. Cílem projektu je zatraktivnění destinace východní části Krušných hor posílením kulturně-historického potenciálu obou projektových partnerů a rozšíření nabídky v cestovním ruchu na obou stranách hranice.
5. Sportovní areál “Jumpark Matylda”V areálu Matylda na okraji Mostu byl v minulém roce vystaven – sportovním spolkem „Klub freestylového lyžování Most z. s.“ – sportovní areál „Jumpark Matylda“, zejména pro akrobatické lyžaře, snowboardisty. Jedná se o výjimečnou stavbu i v rámci Evropy.
6. Návraty vypůjčené krajinyOblastní muzeum a galerie v Mostě, příspěvková organizace Ústeckého kraje vydalo v září 2020 novou knihu, vztahující se k rekultivacím po těžbě uhlí a proměně hornické krajiny v regionu.
7. Památné stromy Ústeckého krajeJe první komplexní zpracování tématu zvlášť významných stromů v regionu. Publikace přibližuje život památných stromů, jejich ohrožení, problematiku ochrany i jejich budoucnost na území Ústeckého kraje. Uvedeny jsou informace o přibližně třetině ze 420 chráněných památných stromů, jejich skupin a stromořadí v tomto regionu. Popsány jsou také některé mimořádné dosud nechráněné či již zaniklé památné stromy. Autorem knihy je botanik a dendrolog Vít Joza, kurátor botanické sbírky Oblastního muzea a galerie v Mostě. Stejnojmenná výstava Víta Jozy „Památné stromy Ústeckého kraje“ probíhá v Oblastním muzeu a galerii v Mostě od listopadu 2020 a bude prodloužena do konce roku 2021.
8. Oslavy výročí 150 let železnice na Mostecku a ChomutovskuV roce 2020 si náš region připomněl významné výročí 150 let od příjezdu prvního vlaku do Mostu a Chomutova. Vznik železniční sítě výrazně podpořil rozvoj hornictví a průmyslu pod Krušnými horami. Ve své době železniční doprava byla nejefektivnějším a nejvyužívanějším dopravním prostředkem. V rámci oslav zatím proběhly výstavy, přednáška, muzejní noc a zvláštní jízda parním vlakem.
Hlasování zde: https://www.survio.com/survey/d/E4J2O9H2D0R4C9S0J

Zdroj: https://www.kr-ustecky.cz/

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU