Středa, 24 dubna, 2024
9.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Milada Run 2021 bude, poběží i elitní běžci regionu

ÚSTÍ NAD LABEM: Milada Run 2021 bude, poběží i elitní běžci regionu

Nejpopulárnější závod seriálu Milada Tour zahájí 5. 6. 2021 oficiální běžecké dění na severu Čech.

Po dlouhých týdnech nejasností ohledně pořádání sportovních akcí dostali organizátoři konečně povolení, a tak nic nebrání v přípravách již pátého ročníku oblíbeného běžeckého závodu u jezera Milada. O konkrétní podobě závodu a podmínkách účasti se rozhodne podle aktuální situace.

Již teď je však jasné, že po dlouhých měsících individuálních tréninků se mohou sportovci těšit na závodní atmosféru s hromadným startem.

Loňský ročník svojí účastí podpořili elitní běžci Marcela Joglová, David Vaš, Jiří Csirik, Radka Churáňová či Honza Kreisinger. Letos organizátoři cílí na nejlepší běžce regionu. Sejde se zde opravdu běžecká špička Ústeckého kraje. Na třech různě dlouhých trasách (5 km, 10 km, půlmaraton) budou k vidění souboje Aleše Filingra, Šimona Koblížka, Honzy Žaloudka či zkušeného Pepy Procházky. Mezi nejlepší běžkyně kraje patří Simona Nekolová, Klára Mirvaldová, Jarmila Sobecká či Anežka Křížová. I s nimi si můžete poměřit své běžecké schopnosti. Všichni se utkají o originální broušené trofeje, hodnotné ceny nebo tradičně bohaté dárky od partnerů seriálu.

Milada Tour je rodinný seriál, proto nebudou chybět ani dětské běhy v délce 500 a 1 000 metrů. V omezeném režimu bude pro nejmenší fungovat i dětský koutek či skákací hrad.

Samozřejmostí pro všechny běžce je výborný závodní servis na pozadí přísných hygienických opatření. Každý běžec obdrží v cíli kovovou medaili, bude moct využít občerstvení, koupit si funkční tričko seriálu či zkusit štěstí v tombole.

Velkým lákadlem mimo samotný běh může být setkání s nejúspěšnějším paralympijským cyklistou planety. Šestinásobný paralympijský vítěz a šestinásobný mistr světa se stal novým ambasadorem sportovního seriálu Milada Tour. I Jiří Ježek se svoji manželkou Soňou budou stát 5. 6. na startu Milada Run.

Do naplnění omezené kapacity zbývá necelých 150 míst. Registrace probíhá do konce května pouze online na webu
www.miladatour.cz.

Zdroj: TZ Milada tour 17.5.2021

Roman Munčinský
Roman Munčinský
Vedoucí studia Regionální televize Ústecka - Ústí nad Labem. Kamera a reportérská činnost + management.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU