Pondělí, 6 května, 2024
16.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLounskoSTEBNO: Po zničující bouři se hledají dobrovolníci a řemeslníci

STEBNO: Po zničující bouři se hledají dobrovolníci a řemeslníci

25.6.2021 se prohnal obcemi na Podbořansku bouřkový jev zvaný downburst, který zasáhl nejvíce obec Stebno (Kryry).
Silný vítr a déšť v obci zanechal velké škody na majetku, ale i duších místních obyvatel. Poškozeno bylo údajně několik desítek budov, zemědělských staveb ale i místní kostel. Těžká technika a vojáci už odjeli, ale lidé stále potřebují materiální a dobrovolnickou pomoc v těžké životní situaci.
Dle Richarda Kubíčka, z organizace Člověk v tísni, je potřeba v obci stavební materiál na opravy střech, řemeslníci oboru klempíř/pokrývač a dobrovolníci na pomoc s úklidem. Dále se, dle Kubíčka, bude obyvatelům poničené obce hodit například bílá barva na malování, ale i občerstvení.
Pokud byste rádi pomohli s odklízením škod po bouři, kontaktujte našeho redaktora Romana Munčinského na telefonním čísle 776 551 306, který si vzal koordinaci dobrovolníků pod hlavičkou Dobrovolnického centra z.s., na starost. Vyzývá také k rychlé pomoci. “Kdo může pomoci hned v neděli 4.7., nebo následující dny, prosím kontaktujte mne, sdělím Vám bližší informace.”
Pokud chcete pomoci jako klempíř-pokrývač nebo nabídnout jinou pomoc, kontaktujte koordinátorku pomoci v místě Elišku Ratiborskou z organizace Člověk v tísni na telefonu 777 813 608.
Finančně přispět můžete na transparentní účet Okrašlovacího spolku Stebno: https://ib.fio.cz/ib/transparent?a=2101141282&f=18.06.2021&t=26.06.2021&fbclid=IwAR3-RP-H07TwMxcutjjR1KClVp68w9WCoQPKII_6nriGpyrffSRVnCRYktI

Foto : Okrašlovací spolek Stebno

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU