Sobota, 18 května, 2024
12.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoGenerální ředitel Krajské zdravotní ustanovil pracovní skupinu pro rozvoj nemocničního informačního systému

Generální ředitel Krajské zdravotní ustanovil pracovní skupinu pro rozvoj nemocničního informačního systému

V Krajské zdravotní, a.s., (KZ) která pro Ústecký kraj spravuje nemocnice v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě, Chomutově, Litoměřicích a Rumburku, zahájila činnost pracovní skupina „Rozvoj NIS“ (Nemocničního informačního systému). Ustanovení pracovní skupiny pomůže kultivovat NIS a jeho procesy v největším lůžkovém zdravotnickém zařízením v České republice. Členy pracovní skupiny v pátek 1. října 2021 jmenoval MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel KZ.   

Jmenovací dekrety z jeho rukou převzali MUDr. Jiří Laštůvka, náměstek pro řízení zdravotní péče KZ a primář Interního oddělení Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, o.z., (MNUL), MUDr. Josef Škola, EDIC, primář Kliniky anesteziologie, perioperační a intenzivní medicíny v MNUL, MUDr. Pavel Maršálek, primář Rehabilitačního oddělení MNUL, MUDr. Jan Rejholec, primář Chirurgického oddělení Nemocnice Děčín, o.z., a Ing. Jiří Kadlec a Jakub Harmach, správci NIS z Oddělení aplikační podpory KZ.

„Jsem přesvědčen, že ustanovení pracovní skupiny je nezbytným předpokladem pro relativně rychlý a efektivní rozvoj komunikačních systémů na bázi informačních technologií v tak velké společnosti, kterou Krajská zdravotní se svými sedmi nemocnicemi je. Jednotliví členové skupiny mají důvěru vedení firmy a věřím, že jsou zárukou dobré spolupráce mezi IT odborníky a zdravotníky tak, aby mohl být tento nelehký úkol splněn,“ uvedl generální ředitel KZ MUDr. Petr Malý, MBA.

„Nemocniční informační systém – NIS – není pouze systém FONS, který na poli informačních technologií nabízí produkty pro poskytovatele zdravotní péče. Ale jsou to i další návazné informační systémy a ve své podstatě do něj můžeme počítat veškeré systémy, které nemocnicím pomáhají fungovat. Zde potřebujeme i pohled lékařů, abychom společně směřovali a třeba i měnili naše postupy. Zároveň využijeme spolupráci s nimi i pro sjednocení zdravotnické dokumentace, její přesun na elektronickou formu,“ vysvětlil, jakým směrem se bude činnost pracovní skupiny ubírat, Jan Pejchal, náměstek pro řízení informačních systémů KZ.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU