Pátek, 3 května, 2024
14.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceROUDNICE NAD LABEM: Nové špičkové pracoviště pro učební obor kuchař – číšník

ROUDNICE NAD LABEM: Nové špičkové pracoviště pro učební obor kuchař – číšník

 

V Roudnici nad Labem, při Střední odborné škole a Středním odborném učilišti (SOŠ a SOU), Neklanova 1806, bylo slavnostně otevřeno nové výukové pracoviště pro odborný výcvik oboru kuchař – číšník. Nově zde přibyla odborná učebna zaměřená na přípravu studené kuchyně a sladkých pokrmů.

Při SOŠ a SOU, Neklanova 1806, v Roudnici nad Labem bylo za přítomnosti zástupců zřizovatele a spolupracujících firem slavnostně otevřeno nové výukové pracoviště pro odborný výcvik oboru kuchař –číšník. Ve školní restauraci Scolarest, kde odborný výcvik probíhá, přibyla odborná učebna zaměřená na přípravu studené kuchyně a sladkých pokrmů, vybavená nejmodernější technikou díky investici firem Compass Group Czech Republic, s. r. o., a Rational Czech Republic, které se školou spolupracují a pravidelně investují do vybavení jejího odborného pracoviště.
Slavnostní akce se zúčastnili: radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Ústeckého kraje Zdenka Vachková, zástupci firmy Rational Czech Republic Vladan Jesenský a Jindřich Švestka, generální ředitel firmy Compass Group Czech Republic, s. r. o., Michal Debrecéni a regionální ředitel Compass Group Czech Republic, s. r. o., Josef Hásek. Škola získala novou multifunkční pánev, konvektomaty, nerezové vybavení a dále zajistila také moderní učební pomůcky, kuchyňské přístroje, roboty, mixéry.
Ve školní restauraci Scolarest připravili žáci oboru kuchař – číšník pro hosty pod vedením Jana Horkého, kapitána národního týmu kuchařů a cukrářů, a ve spolupráci s učiteli odborného výcviku tříchodové podzimní menu a dezert. Hosty zaujal kaštanový krém, pečený hřbet z daňka s dýňovou nádivkou i dezert se slaným karamelem. Žáci měli možnost také předvést, že umí při jídle i správně obsluhovat.
Radní Jindra Zalabáková ocenila spolupráci školy s odbornými firmami, aktivitu žáků oboru kuchař – číšník i zapojení žáků stavebních oborů školy při úpravách nového pracoviště. Spolupráce s odbornými firmami v rámci odborného výcviku přináší škole i jejím žákům skvělou možnost seznámit se a naučit se pracovat s nejmodernějšími technologiemi a špičkovým vybavením a díky tomu nalézt i dobré uplatnění v budoucím profesním životě.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Jan Nový

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU