Neděle, 28 dubna, 2024
9.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoCHOMUTOV: Výstava v knihovně přibližuje svět lidí s hendikepem

CHOMUTOV: Výstava v knihovně přibližuje svět lidí s hendikepem

Ve čtvrtek 21. října bude mít v prostorách Chomutovské knihovny vernisáž putovní výstava Lidé odvedle, která nabízí návštěvníkům především z řad dětí a mládeže unikátní možnost vyzkoušet si na vlastní kůži, jak se žije s postižením a jak jim co nejlépe pomoci.

Nadace Sirius, která se dlouhodobě věnuje podpoře znevýhodněných dětí, připravila ve spolupráci s Chomutovskou knihovnou interaktivní výstavu Lidé odvedle, určenou pro širokou veřejnost, zvláště pro žáky základních a středních škol a jejich pedagogy. Cílem expozice je přiblížit zdravé populaci, jak se žije osobám se zrakovým, sluchovým a tělesným postižením.

„S projekty tohoto typu máme zkušenosti od roku 2013 a vždy se setkaly s velkým zájmem návštěvníků a také učitelů,“ říká Dana Lipová, ředitelka Nadace Sirius. „Chceme hlavně dětem a mladým lidem zajímavou formou ukázat, jak žijí hendikepovaní lidé. Nakrátko se mohou ocitnout v jejich kůži a podívat se na svět jiným pohledem.“

Výstava nese podtitul Neobvyklý výlet do světa lidí s hendikepem, což vystihuje interaktivní formu výstavy, která zábavnou formou zve návštěvníka na skutečný výlet: od přípravy na cestu, přes orientaci v terénu a použití dopravního prostředku, až po zážitky z cest. V expozici proto nechybí například model autobusu nebo temný tunel znesnadňující orientaci.

Výstava je otevřena široké veřejnosti, především je však zaměřena na žáky základních a středních škol. Návštěvníkům výstavy jsou k dispozici také pracovní listy a pro učitele metodické pokyny k daným tématům, která mohou využít při práci ve svých hodinách.

Výstava se koná od 22. října 2021 do 21. ledna 2022 v Galerii Lurago, která je součástí Chomutovské knihovny. Vstupné na výstavu činí 10 korun pro veřejnost, školní kolektivy mají vstup zdarma. Návštěvy školních skupin je však nutné objednávat předem.

Zdroj: www.chomutov-mesto.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU