Pátek, 17 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůZprávyČerná kronikaVARNSDORF: Kolo, nářadí i okapy. Recidivista bral všechno

VARNSDORF: Kolo, nářadí i okapy. Recidivista bral všechno

Policisté dopadli zloděje, který v uplynulých několika týdnech znepříjemňoval život obyvatelům Varnsdorfu. V proběhu září a října páchal v minulosti čtrnáctkrát odsouzený recidivista majetkovou trestnou činnost spočívající především ve vloupáních ro různých objektů.

Šestatřicetiletý muž je podezřelý, že se začátkem září vloupal do garáže, odkud odcizil jízdní kolo. Ve stejné době se neúspěšně pokusil vniknout do zlatnictví, po pár dnech se chtěl vloupat do prodejny bytového textilu.  I v následujících dnech se rozhodl vykrást garáže, do jedné se mu vloupat nepodařilo, z další odcizil notebook, několik televizorů a domácí kino. Lup si uschoval nedaleko místa činu, kde se věci našly a byly vráceny majiteli, bohužel došlo vlivem deště k jejich zničení.

Nakradl přes 113 tisíc

Muž je rovněž podezřelý, že vykradl kůlnu, ze které si odnesl disky z lehkých slitin, vysokotlaký čistič, dvě okružní pily a další věci v celkové hodnotě přes dvanáct tisíc korun. Začátkem října se chtěl vloupat do supermarketu, dovnitř se ale nedostal, vnikl také do objektu v rekonstrukci, odkud ukradl různé nářadí. Stranou zlodějovy pozornosti nezůstal ani stánek, ze kterého si odnesl tabákové výrobky a peníze, je také podezřelý z krádeže okapových svodů a poškození měděných parapetů.

Poškozeným způsobil celkovou škodu přes sto třináct tisíc korun, policisté ho obvinili z přečinů krádeže a poškození cizí věci, na soud, u kterého mu hrozí uložení až tříletého trestu odnětí svobody, bude čekat ve vazbě.

25. října 2021, por. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí

Zdroj: www.policie.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU