Neděle, 12 května, 2024
17.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMOST: Veletrh vzdělávání SOKRATES 1 lákal budoucí žáky středních škol

MOST: Veletrh vzdělávání SOKRATES 1 lákal budoucí žáky středních škol

Ve Sportovní hale v Mostě byl v neděli 7. listopadu 2021 zahájen jubilejní 20. ročník dvoudenního regionálního veletrhu středního vzdělávání SOKRATES 1. Akce proběhla pod osobní záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jana Schillera, který se také zúčastnil slavnostního zahájení a prohlédl si stánky prezentujících se škol.

„Tato akce má v našem regionu už svou letitou tradici. Jedná se o jubilejní 20. ročník. Vidím zde spoustu vystavovatelů, kteří návštěvníkům představí možnosti středoškolského vzdělávání, a já věřím, že si uchazeči z pestré nabídky vyberou. Přál bych si, až nějakou z vybraných škol dostudují, aby neodešli za prací jinam, ale své vzdělání zúročili v našem Ústeckém kraji,“ řekl v úvodu hejtman Jan Schiller.

Slavnostní zahájení veletrhu proběhlo také za přítomnosti litvínovské místostarostky Eriky Sedláčkové, ředitelky kontaktního pracoviště Úřadu práce České republiky v Mostě Veroniky Kubalové a za pořadatele se zúčastnil předseda Okresní hospodářské komory Most Rudolf Jung. Všichni společně s hejtmanem veletrh slavnostně zahájili.

Akce je určena hlavně pro žáky posledních ročníků základních škol a jejich rodiče s cílem usnadnit žákům volbu jejich dalšího vzdělávaní a ujasnění jeho směru. Na veletrhu se letos prezentovalo celkem 26 škol a 3 firmy – BIS Czech, s. r. o., STUDYHub Online, s. r. o., a ORLEN Unipetrol RPA, s. r. o. Cílem veletrhu je podpořit zájem veřejnosti o vzdělávání žáků a dospělých, a tím přispět k lepší informovanosti veřejnosti o možnostech vzdělávání v regionu.

Veletrh můžete navštívit také v pondělí 8. listopadu ve Sportovní hale Most od 9:00 do 13:00 hodin.

Veletrh vzdělávání SOKRATES 1 pořádá pravidelně Okresní hospodářská komora Most ve spolupráci s Úřadem práce České republiky – Krajskou pobočkou v Ústí nad Labem. Hlavními partnery letošního jubilejního ročníku byly společnosti Skupina ČEZ, Severní energetická, a. s., a Vršanská uhelná, a. s.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU