Neděle, 28 dubna, 2024
9.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: První patro stanice Děčín východ začne využívat místní DDM

DĚČÍN: První patro stanice Děčín východ začne využívat místní DDM

Správa železnic upravila rozsáhlé nevyužité prostory celého 1. patra výpravní budovy v železniční stanici Děčín východ pro činnost zejména technických oborů Domu dětí a mládeže (DDM). Dnes došlo k slavnostnímu předání zrekonstruovaných prostor.

Správa železnic pro činnost upravila nevyužité prostory o rozloze cca 500 m2. Práce zahrnovaly celkovou opravu podlah, kompletní výmalbu prostor, opravu sociálního zařízení, rozvodů vody, kanalizace, plynu a systému vytápění ústředního topení, dále celkovou opravu elektroinstalací, kompletní výměnu vnitřních dveří a instalaci kamerového systému.

„Jsme rádi, že touto formou můžeme podporovat zájem dětí o drážní obory, které lze studovat na nedaleké střední průmyslové škole a najít pak uplatnění v mnoha perspektivních oborech na železnici. Správa železnic bude s kroužkem modelářů spolupracovat a umožní exkurze na svá pracoviště,“ řekl Martin Kašpar, ředitel Oblastního ředitelství Správy železnic v Ústí nad Labem.

Cílem DDM je probouzení zájmů a vytváření podmínek ke smysluplnému trávení volného času. Svou pestrou činností v zájmových útvarech a akcemi chceme přilákat co nejvíce klientů, k čemuž přispějí i nové zrekonstruované prostory děčínského východního nádraží. Prostřednictvím zájmového vzdělávání dětí a mládeže chceme předávat kompetence, které často využijí i ve svém dalším profesním zaměření, třeba na železnici,“ uvedla Světluše Hochwalderová, ředitelka DDM Děčín. Do nádražní budovy se přestěhují zájmové kroužky – železniční modelář a plastikový modelář. Kromě toho zde nově vznikne kroužek šití.

„Mám velkou radost, že se podařilo domluvit tuto spolupráci. Obrovským přínosem je přímé propojení železničních modelářů se skutečnou železnicí, kterou tak budou mít přímo pod okny,“ uvedl náměstek děčínského primátora pro školství Martin Pošta.

Zdroj: www.spravazeleznic.cz
Foto: Marie Čcheidzeová – CC BY-SA 4.0

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU