Sobota, 27 dubna, 2024
20.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Akreditované vzdělávání k drogové problematice

ÚSTECKÝ KRAJ: Akreditované vzdělávání k drogové problematice

Na odboru sociálních věcí Krajského úřadu Ústeckého kraje proběhlo on-line formou akreditované vzdělávání na téma drogové problematiky. Vzdělávání bylo realizováno společností Podané ruce, která se zabývá prevencí závislostí.Tisková zpráva ze dne 18. listopadu 2021

První vzdělávací seminář „Základy problematiky závislostního chování“ přispěl k tomu, aby účastníci získali základní orientaci a přehled v problematice návykových látek. Program seznámil účastníky se závislostmi, jejich příčinami, přinesl přehled nejužívanějších drog, zaměřil se na vzorce užívání, diagnostická kritéria a odvykací stavy.

Druhý seminář „Úvod do problematiky práce s rodiči v kontextu závislého chování“ seznámil zúčastněné s typologií rodin uživatelů návykových látek a pomohl se základní orientací v problematice rodin závislých osob. Zúčastnění si i přes on-line formu semináře vyzkoušeli role terapeuta, závislé klientky a pracovnice orgánu sociálně-právní ochrany dětí.

Vzdělávání bylo realizováno v rámci projektu Ústeckého kraje „Podpora prevence kriminality v kraji – 2021“, který je podpořen Ministerstvem vnitra ČR z Programu prevence kriminality na místní úrovni.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU