Středa, 1 května, 2024
16.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOST: Město se nechce vzdát vánočních trhů - přejmenuje je na farmářské

MOST: Město se nechce vzdát vánočních trhů – přejmenuje je na farmářské

Město Most uspořádá na 1. náměstí Zimní farmářské trhy, které zde poběží od 26. listopadu 2021 až do 6. ledna 2022. Akce je připravena ve spolupráci se společností Český um – Artificium Bohemicum, z. s. Vedení magistrátu se k tomu kroku rozhodlo poté, co v tiskové zprávě vydalo prohlášení, že nesouhlasí se zákazem adventních trhů zařazeným do aktuálních protiepidemických opatření.

Vedení města Mostu nesouhlasí s nemožností konat vánoční trhy. Je to nepřijatelné, uvedl primátor Jan Paparega

Vláda ČR rozhodla včera 25. listopadu 2021 v důsledku rostoucího počtu osob nakažených onemocněním SARS CoV-2/ o vyhlášení nouzového stavu, který má trvat 30 dní. Tímto rozhodnutím došlo mimo jiné k omezení služeb v oboru pohostinství a zrušení vánočních trhů. V Mostě si přitom trhovci teprve včera vyzvedli klíče od stánků, které se měly v nadcházejících čtyřech týdnech stát jejich denní provozovnou. Navezli nakoupené zboží za nemalé finanční prostředky a ani na chvíli si nepřipouštěli, že by „vrchnost z Prahy“ mohla vydat rozhodnutí, kterým se pokusí ukrást lidem už druhý rok nejkrásnější svátky v roce.

ilustrační

„Budeme spolu s kolegy hledat možnosti, jak trhy zachovat. Takto hloupé rozhodnutí omezující pohyb osob na čerstvém vzduchu, kdy o pár metrů vedle se v obchodním domě tísní několik set osob v uzavřeném prostoru, je pro nás nepřijatelné. Každý, kdo má svých pět pohromadě přece vyhodnotí, kde je větší riziko možnosti nákazy. Rozhodnutí Vlády ČR bereme na vědomí, ale rozhodně s ním nesouhlasíme,“ říká primátor města Mostu Jan Paparega.

Zdroj: https://www.mesto-most.cz/ + Facebook města Most

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU