Úterý, 30 dubna, 2024
19.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: Darujte karimatku

DĚČÍN: Darujte karimatku

Křesťanské sdružení Jonáš bude během této zimy zajišťovat nouzové přenocování osob bez domova. Na listopadové schůzce se na tom domluvili zástupci města s vedením spolku Jonáš.

Stejně jako v loňském roce bude improvizovaná noclehárna otevřena v případě, že noční teploty budou dle předpovědi klesat k -10 stupňům Celsia. Mrazy bude moci na Starém Městě pod střechou Jonáše přečkat až 20 osob. V rámci organizačních příprav na nadcházející zimu si spolek Jonáš dovoluje požádat veřejnost, aby darovala přebytečné karimatky.

„Chtěli bychom zdvořile požádat každého, komu doma překáží nevyužívaná karimatka, aby zvážil, zda ji nedaruje spolku Jonáš, kde velmi pomůže. Potřeba je 20 kusů,” uvedla náměstkyně primátora pro sociální věci Anna Lehká. „Pokud se karimatky nepodaří získat tímto způsobem, jsme připraveni jako město finančně pomoci, ale samozřejmě budeme rádi za každou drobnou ušetřenou částku,” dodala.

Darované podložky může veřejnost nosit přímo do Křesťanského sdružení Jonáš, které sídlí na adrese Březová 394/60, a to každý pracovní den od 7,30 do 11,30, a od 12,30 do 15,00.

Zdroj: www.mmdecin.cz, Mgr. Romana Silvarová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU