Sobota, 18 května, 2024
16.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoCHOMUTOV: Nový poplatkomat

CHOMUTOV: Nový poplatkomat

Na začátku prosince spustil Magistrát města Chomutova novou službu pro občany, kterou je hybridní poplatkový automat. Je umístěn na odboru dopravních a správních činností, konkrétně u registru vozidel ve 3. patře budovy magistrátu ve Zborovské ulici.

Klienti tak mohou veškeré poplatky vůči městu uhradit formou samoobsluhy, a to buď bezkontaktně platební kartou, nebo hotovostně penězi, a tak doplňuje již dva bezhotovostní platební automaty, které klienti města využívají od února 2020.

„Obsluha terminálu je velice intuitivní, obdobná jako při výběru jídla v provozovnách některých fast foodů,“ vysvětluje Jan Mareš, hlavní ekonom města, s tím, že klient může k identifikaci platby buď zadat přidělený variabilní symbol, nebo načíst QR kód, který má vytištěný přímo na některých rozhodnutích a do budoucna o něj budou doplněny upomínky k poplatkům, platby za zahrádky apod.

 „Poplatkomat nahradí poloviční úvazek pokladní na našem odboru, kde se mohou úředníci věnovat výhradně správním úkonům,“ dodává Mareš.

Zdroj: www.chomutov-mesto.cz, Mgr. Marie Heřmanová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU