Úterý, 7 května, 2024
13.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Náměstek hejtmana Jiří Řehák přivítal litevského velvyslance

ÚSTECKÝ KRAJ: Náměstek hejtmana Jiří Řehák přivítal litevského velvyslance

V závěru pracovního týdne přijal náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče Jiří Řehák na Krajském úřadě Ústeckého kraje velvyslance Litevské republiky J.E. p. Laimonase Talat-Kelpšu.

Ku příležitosti stoletého výročí navázání diplomatických vztahů mezi Českou republikou (tehdejším Československem) a Litevskou republikou přijal dnes na Krajském úřadě Ústeckého kraje náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu, kultury a památkové péče Jiří Řehák velvyslance Litevské republiky J.E. p. Laimonase Talat-Kelpšu. 

Litevský velvyslanec je v Ústeckém kraji na zdvořilostní návštěvě kvůli zapojení jednotlivých krajů České republiky do společného symbolického připomenutí výročí vzájemné diplomatické spolupráce. Na základě této schůzky a domluvy mezi velvyslancem a náměstkem hejtmana byla na budově krajského úřadu vyvěšena vlajka Litevské republiky připomínající výročí diplomatických vztahů mezi oběma státy.

Velvyslanec se během své návštěvy seznámil také v krátkosti s krajem, jeho specifiky a pamětihodnostmi. Předmětem schůzky bylo také posílení vzájemných vztahů na poli kultury a školství. Závěrem zdvořilostního setkání si náměstek hejtmana a velvyslanec vyměnili drobné dary reprezentující regiony, odkud oba pocházejí. 

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Jan Nový

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU