Neděle, 19 května, 2024
13.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Sedm revitalizačních projektů za 60 milionů

ÚSTECKÝ KRAJ: Sedm revitalizačních projektů za 60 milionů

Na svém 52. zasedání se sešla Mezirezortní komise pro řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností v Ústeckém a Karlovarském kraji a schválila sedm revitalizačních projektů v našem regionu. Jedná se o projekty měst Teplice, Krupka, Osek, Braňany a Černovice a dva projekty státního podniku Palivového kombinátu Ústí v celkové hodnotě téměř 60 milionů korun.

Jednání se zúčastnil také hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a 1. náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková s vedoucí odboru podpory podnikání, inovací a transformace Ivou Tomešovou.

„Děkuji členům meziresortní komise za podporu našeho kraje v rámci tohoto programu. Vnímám ho jako velice účinný nástroj pro financování revitalizačních projektů zejména pro menší obce,“ řekl hejtman Schiller.

Z tzv. 18 ekomiliard, jak se tento program zkráceně nazývá, stát financuje projekty revitalizace území zasaženého v minulosti těžbou hnědého uhlí. Dotčené obce mohou prostřednictvím Ústeckého kraje žádat o úhradu nákladů na projekty, které řeší např. tvorbu a obnovu území pro využité volného času, obnovu stavebních pozemků, obnovu bývalých komunikací atd. Z ekomiliard bude hrazeno např. vybudování bikecentra, nové cyklostezky či oddychového areálu s vodními prvky a zelení a další úpravy prostoru kolem jezera Most.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU