Sobota, 18 května, 2024
12.5 C
Ústí nad Labem
DomůSportOstatní sportyČeský biatlonový tým střílí pro nevidomé děti z Nadace Leontinka

Český biatlonový tým střílí pro nevidomé děti z Nadace Leontinka

Přesně 70 závodů, 17 biatlonových reprezentantů, 2568 sestřelených terčů a neuvěřitelných 1027 DMS od biatlonových diváků, to je bilance loňské Trefy pro Leontinku. Společný projekt Generali České pojištovny a Nadace Leontinka propojuje nejvyšší sportovní výkony a dobrý skutek i letos. Za každou trefu našich biatlonistů na Světovém poháru daruje Generali Leontince pět set korun na podporu rané péče u dětí se zrakovým postižením.

Vstup do nové biatlonové sezóny vyšel našim reprezentantům velmi nadějně. V nedělním závodě ve švédském Östersundu nejdříve ženská štafeta bodovala sedmým místem a Michal Krčmář posléze ve stíhacím závodě slavil čtvrtou příčku. V konečném součtu tak do Nadace Leontinka hned po první biatlonové zastávce míří 498 sestřelených terčů a díky nim i 249 tisíc korun, což je skvělý příslib do letošního ročníku. Své nadšení neskrývala ani výkonná ředitelka Nadace Leontinka Barbara Hucková. „Mám obrovskou radost, že se Trefa pro Leontinku mohla znovu uskutečnit. Biatlon má v Česku velkou oblibu a ani naše rodina není výjimkou. To fandění pak ale dostává úplně jiné grády, když si uvědomíte, kolika dětem a jejich rodinám dokáže tento projekt pomoct. To mi naskakuje až husí hůře. V tom nejlepším slova smyslu samozřejmě,“ popisuje Hucková.

Pošlete dárcovskou SMS a soutěžte o biatlonové ceny

Nadace Leontinka dlouhodobě podporuje ranou péči pro rodiny dětí se zrakovým postižením, která je pro další vývoj nevidomých zásadní. Jak taková cílená podpora vypadá popisuje Jana Tušlová, která je ředitelkou Společnosti pro ranou péči v Českých Budějovicích: „V Jihočeském kraji se nám ve spolupráci s Nadací Leontinka podařilo prohloubit spolupráci s neonatologickým oddělením, snížit věk dětí při vstupu do služby, a tím zajistit včasnou podporu rodiny a stimulaci dětí v domácím prostředí. Velmi si vážíme toho, že se do podpory těchto rodin zapojila i Generali Česká pojišťovna s českým biatlonem, a můžeme tak podpořit více rodin a dětí s postižením.“

Zapojit se kromě vrcholových sportovců mohou také všichni diváci českého biatlonu a svoji trefu poslat jako dárcovskou SMS ve tvaru DMS TREFA 60 na tel. číslo 87 777. Ty největší fanoušky by pak neměla minout soutěž o biatlonové ceny na sociálních sítích. Jednou z hlavních výher jsou mimo jiné také podepsané běžky od naší aktuálně nejlepší biatlonistky Markéty Davidové, které do soutěže věnovala právě Generali Česká pojišťovna.

Více o projektu najdete na stránkách https://www.trefaproleontinku.cz/.

Nadace Leontinka pomáhá lidem se zrakovým postižením, zejména dětem a studentům. Přináší světlo do života ve všech důležitých oblastech: Finančně přispívá na ranou péči pro děti od 0 do 7 let, osobní asistenci pro nevidomé, vzdělávání, výcvik asistenčních pejsků, zdravotní péči i technologické pomůcky domů a do škol. Spolupracuje s nemocnicemi a dalšími organizacemi, spolufinancuje preventivní screening zraku i výzkum. Velkou energii věnuje také podpoře sportu a hudebních aktivit zrakově postižených a v neposlední řadě šíří osvětu mezi vidícími. Přinášejte společně s námi světlo do života a pomozte zrakově postiženým obstát ve světě, který na zrak spoléhá. www.nadaceleontinka.cz

Barbara Hucková, výkonná ředitelka

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU