Neděle, 12 května, 2024
10.2 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDubíDUBÍ: Ve znamení dubu

DUBÍ: Ve znamení dubu

Roční přípravy ve spolupráci s autorem textů Rostislavem Křivánkem předcházely vydání knihy Město Dubí – Ve znamení dubu.
S fotografiemi města Dubí se také podíleli svými soukromými sbírkami Jiří Veselý a Petr Fejfar rovněž Státní okresní archiv Teplice a Regionální muzeum v Teplicích.
Dne 15. prosince 2021 na Zastupitelstvu města Dubí byla jako prvním předána zastupitelům tato kniha o Dubí. Na rozdíl od předcházející faktorgrafické publikace „Dubí – město lázní, skla a porcelánu“ je tato kniha koncipována jako vyprávění o historických událostech, které provázely město. Starý vzrostlý dub, který vypráví své příběhy, není fiktivní. Jeho předloha se nachází v oboře ve Mstišově a Město Dubí v budoucnu chce prostřednictvím plánované vycházkové trasy k němu cestu zpřístupnit a pod jeho korunou instalovat lavičku, kde bude možno si odpočinout a možná i z jeho koruny zaslechnout některý z příběhů, kdo ví…
Kniha je pozváním do našeho města a provází čtenáře bohatými dějinami od samých počátků až do současných dnů. Stejně tak, jako pan Dalibor (osoba z knihy) usedne na lavičku pod dubem a naslouchá jeho vyprávění, se i vy můžete nechat unášet vyprávěním příběhů tohoto letitého dubu.
Přáli bychom si, aby tato kniha byla pro vás, kteří v Dubí žijete či naše město dobře znáte, příjemnou procházkou a pro ty, kteří jste Dubí dosud neměli možnost navštívit, byla tato kniha pozvánkou a inspirací na procházku městem, které se stalo symbolickou bránou Krušných hor.
Kniha bude v distribuci počátkem roku 2022.

Zdroj: www.mesto-dubi.cz, Ing. Petr Pípal, starosta

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU