Neděle, 5 května, 2024
13.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTECKÝ KRAJ: Podpořte údržbu běžeckých stop v kraji

ÚSTECKÝ KRAJ: Podpořte údržbu běžeckých stop v kraji

Ústecký kraj pro nadcházející zimní sezonu 2021/2022 navýšil dotaci na údržbu běžeckých stop v Ústeckém kraji na více jak milion korun.

„Oproti rokům minulým, kdy dotace směřovala spolku Krušnohorská bílá stopa sdružující pouze část středisek, která se o údržbu běžeckých stop v Krušných horách starají, letošní způsob financování umožní čerpat dotaci i nečlenům, a dokonce i střediskům na pomezí Českého Švýcarska a Lužických hor prostřednictvím Destinační agentury Krušné hory, o. p. s.,“ vysvětluje nový způsob financování údržby náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro cestovní ruch, kulturu a památkovou péči Jiří Řehák.
Ústecký kraj ovšem není jediným přispěvovatelem na údržbu. Většina středisek dostává dotace na údržbu běžeckých stop i z okolních měst, spolků a podnikatelských subjektů. Každý si jistě představí finanční náročnost údržby stop, provozu strojového vybavení, úsilí pracovníků, kteří vyjíždějí do stopy často v době, kdy vy se v pohodlí domova do stop teprve chystáte. 
„Podpořte tuto náročnou činnost i vy prostřednictvím veřejné sbírky,“ vyzývá milovníky běžkování ředitelka Destinační agentury Krušné hory, o. p. s., Petra Fryčková a dodává: „Destinační agentura vybírá formou veřejné sbírky částku 30 korun na údržbu běžeckých stop v Krušných horách a části Českého Švýcarska. Peníze se zasílají prostřednictvím QR kódu, který si běžkař může načíst do své bankovní aplikace v mobilu. Zmíněné QR kódy budou na cedulích u vstupů na běžecké tratě a vybraných místech, přičemž každé středisko bude mít vlastní variabilní symbol. Na webu destinační agentury Krušné hory bude aktuální přehled údržby tratí, kde každé středisko bude mít záložku, v níž bude vidět nejen výše příspěvků, ale i poskytované služby a přehled tras. Další možností, jak lze na údržbu přispět, je zaslání částky 100 až 300 korun na účet zřízený k tomuto účelu, číslo účtu je na www.krusnehory.eu.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Vít Hnízdil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU