Neděle, 28 dubna, 2024
20.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLounskoTUCHOŘICE: Nové bydlení získalo 6 klientů Domova „Bez zámků“

TUCHOŘICE: Nové bydlení získalo 6 klientů Domova „Bez zámků“

Od 1. ledna 2022 rozšířil Domov „Bez zámků“ Tuchořice službu Chráněné bydlení (CHB) o šest klientů. Klienti našli domov v místní vile, kde bydlí ve třech patrech. Pět mužů a jedna žena se tak více přiblížili běžnému způsobu života nejen touto změnou bydlení, ale také tím, že jezdí do své práce k různým zaměstnavatelům.

Běžný denní program nových klientů CHB plně odpovídá životnímu stylu každého z nás. Kromě péče o svou osobu je také čeká starost o celý dům a zahradu, která je jeho součástí. Nápomocni jim jsou zaměstnanci Domova, kteří jsou v této fázi také poradci v běžných denních činnostech a případných překážkách.
Rozšířením této služby došlo zároveň ke snížení kapacity Domova pro osoby se zdravotním postižením (DOZP) na 52 klientů. Tím se zvýší komfort poskytování služby i těmto klientům.
V plánu organizace je snížení kapacity DOZP na 50 klientů a zvýšení kapacity CHB na 10 klientů. Tato cesta začíná již v letošním roce výstavbou nového objektu a následně rekonstrukcí stávajícího. Po těchto úpravách získají klienti bydlení rodinného typu, maximální soukromí a nový styl života, který bude kopírovat běžný životní standard. 

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Mgr. Hana Šťástková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU