Neděle, 5 května, 2024
17.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOSTECKO: Hejtman Schiller si prohlédl zázemí Střední odborné školy Litvínov-Hamr

MOSTECKO: Hejtman Schiller si prohlédl zázemí Střední odborné školy Litvínov-Hamr

Hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller navštívil Střední odbornou školu Litvínov-Hamr. Škola je jednou z nejvýznamnějších vzdělávacích institucí svého druhu v kraji. Specializuje se totiž na výuku tradičních řemesel a služeb. Na budoucí praxi se zde připravují například umělečtí truhláři, tesaři, čalouníci, kadeřníci či grafičtí designéři.

V současné době se na střední odborné škole Litvínov-Hamr vzdělává téměř 500 žáků rozmanitých oborů. Navíc lze na škole pokračovat ve vzdělávání nástavbovým studiem Podnikání zakončeným maturitní zkouškou.
V doprovodu ředitelky školy Jitky Francírkové si hejtman Schiller prohlédl zázemí školy – navštívil moderní ateliér grafického designu, který se nachází ve středisku praktického vyučování. Zde také zavítal mezi žáky do dílen dalších odborných oborů. Například obor Čalouník je v celých severozápadních Čechách pouze zde v Litvínově. Žáci se každoročně účastní nejrůznějších celostátních soutěží, na kterých sbírají cenné zkušenosti a lichotivá umístění.
O žáky na škole je zkrátka komplexně postaráno. Péče zahrnuje například možnost stravování v areálu školy, pořádání zájmových kroužků, možnost sportování ve dvou tělocvičnách a fitcentru, exkurze, zahraniční stáže apod. Za produktivní práci je žákům vyplácena odměna.

„Přeji vám do budoucna hodně žáků, kteří by měli zájem o studijní obory, které tu nabízíte. O zlaté české ručičky bude vždy zájem,“ ví hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller. Z návštěvy litvínovské školy si hejtman odvezl dřevěnou, ručně vyřezávanou mapu České republiky a Ústeckého kraje.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Vít Hnízdil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU