Pátek, 26 dubna, 2024
10.5 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceChomutovskoKADAŇ: Spisovatelé do knihoven

KADAŇ: Spisovatelé do knihoven

Městská knihovna v Kadani zve na besedu se spisovatelkou a básnířkou Lenkou Kuhar Daňhelovou, která proběhne 18. ledna od 17 hodin.

Lenka Kuhar Daňhelová překládá do češtiny poezii z polštiny, slovinštiny, francouzštiny, italštiny, slovenštiny a běloruštiny. Sama také vydala čtyři autorské básnické sbírky a jeden román. Na besedě v rámci Večerů ve věži, kterou spolupořádá Obec překladatelů, vám poví o tom, jaká jsou specifika překladu poezie z cizích jazyků. Kde to nejčastěji drhne a kolik se toho „ztratí v překladu“? Jaký jazyk je pro ni nejtěžší překládat? Přijďte se zeptat.

Večerem s Lenkou Kuhar Daňhelovou bude zahájen nový cyklus besed s názvem Spisovatelé do knihoven. Jde o společný projekt Asociace spisovatelů, desítky českých knihoven a desítky současných autorů a autorek. Každý měsíc tak přijede do knihovny představit svou tvorbu jeden z autorů zapojených do projektu a přineseme vám to nejlepší ze současné prózy i poezie. Vstupné na besedy v rámci projektu Spisovatelé do knihoven bude zdarma.

Zdroj: www.mesto-kadan.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU