Středa, 8 května, 2024
15 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceTeplickoTEPLICE: Změna v přistavování velkoobjemových kontejnerů

TEPLICE: Změna v přistavování velkoobjemových kontejnerů

Velkoobjemové kontejnery budou v roce 2022 přistavovány celkem na 110 stanovišť po celém městě. Do loňska přistavování probíhalo na 125 stanovištích, jejich počet byl tedy pro letošek lehce zredukován – zpravidla byla zrušena ta stanoviště, v jejichž blízkosti bylo jiné, anebo na něj byly stížnosti ze strany občanů.

Přistavování bude navíc, oproti předchozím rokům, probíhat pouze v měsících: duben, červen, září a listopad, přičemž na každém ze stanovišť bude kontejner v uvedených měsících na 3-4 dny. 

Kompletní přehled stanovišť a termínů pro přistavování kontejnerů naleznete na webu města.

Postupné omezování této služby je nezbytné zejména s ohledem na novou odpadovou legislativu, platnou od roku 2021, která nás razantním nárůstem poplatku za skládkování, a to nejen směsného, ale právě i velkoobjemového odpadu, nutí množství odpadu snižovat a zejména pak všechen odpad dotřiďovat, což u neřízeného způsobu sběru odpadu do velkokapacitních kontejnerů není možné.

Důraz je dnes kladen především na předcházení vzniku odpadu, tzn. nabídnout věci, které již sám nevyužívám k dalšímu využití někomu jinému, např. prostřednictvím RE-USE centra nebo prostřednictvím sociálních sítí, bazarů apod..

Pokud již věc skutečně dosloužila a potřebujete se jí zbavit, využijte zdarma jednu ze dvou možností: sběrný dvůr, celoročně dostupný 6 dní v týdnu, případně velkoobjemové kontejnery, rozmístěné po městě v uvedených měsících.

Služba přistavování velkoobjemových kontejnerů je zaměřena pouze na objemný odpad z domácností  (např. koberce, lina, nábytek…), nikoliv na odpad stavební (suť, cihly) či nebezpečný (např. rozpouštědla, ředidla). Nepatří sem ani pneumatiky či elektrospotřebiče (např. lednice, televize, žehličky atd.), ty spadají do režimu zpětného odběru.

Zdroj: www.teplice.cz, Eva Pavlíková

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU