Sobota, 18 května, 2024
12.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOST: Městská policie nabízí občanům zpětný odběr použitých baterií

MOST: Městská policie nabízí občanům zpětný odběr použitých baterií

V budově městské policie v Mostě je v recepci nově umístěn box na použité baterie. Vhodit sem můžete veškeré „suché“ baterie nebo malé akumulátory.

Do boxu pro zpětný odběr baterií je dovoleno vhazovat knoflíkové články, mikrotužkové a tužkové baterie, malé i velké monočlánky, ploché baterie i 9V hranaté baterie, akumulátory do mobilních telefonů, notebooků nebo ručního nářadí. Budete-li mít cestu na městskou policii nebo půjdete kolem, můžete nepotřebné baterie vzít s sebou a odložit je do boxu v recepci.

Proč jsme zřídili místo pro zpětný odběr baterií?

Zpětný odběr baterií a akumulátorů napomáhá chránit životní prostředí. Sběr, třídění a recyklace jim dává šanci na nový život. Když hodíte použitou baterii do popelnice na směsný odpad, skončí na skládce nebo ve spalovně. V obou případech se z ní uvolňují škodlivé látky, včetně těžkých kovů, které znečisťují ovzduší, půdu, podzemní a povrchové vody.

Když ale absolvujete pár kroků navíc k nejbližšímu sběrnému místu, pak nejenže přírodu neznečisťujete, ale navíc ji šetříte, protože díky recyklaci z použitých baterií získáváme druhotné suroviny, zejména kovy, které mohou sloužit k výrobě nových produktů. Díky recyklaci jsme schopni ze 100 kilogramů baterií získat 74 kilogramů druhotných surovin, které znovu slouží lidem k užitku. Baterie můžete odevzdávat také v obchodech – supermarketech. Ty mají ze zákona povinnost ve svých provozovnách sběrné nádoby umísťovat.

Děkujeme, že s námi pomáháte chránit životní prostředí!

Zdroj: www.mesto-most.cz, Ing. Veronika Loucká

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU