Neděle, 19 května, 2024
12.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Pěšky Ústím

ÚSTÍ NAD LABEM: Pěšky Ústím

ZE VŠEHO NEJRADĚJI CHODÍME, JSME V POHYBU, VE MĚSTĚ A OKOLÍ. A JEŠTĚ RADĚJI OBJEVUJEME MÍSTA, NA KTERÁ BY NAŠE KROKY ZA JINÝCH OKOLNOSTÍ ASI NEVEDLY! #PESKYUSTIM

PĚŠKY MEZI BUKOVÝMI KOPCI

Půjdeme podél Klíšského potoka, který neuvidíme. Navštívíme cihelnu, která už nestojí. O kus dál stará továrna s vilou továrníka však stále slouží svému účelu. Podíváme se k mlýnu, který už nemele. V těch místech se mele už jen voda, aby se naposled nadechla před cestou v podzemí.

Lov vetřelců a volavek mezi vinicemi bude úspěšný. Cestu přes údolí od studánky k vodárně si můžeme zkrátit recitací Písní kosmických.

Staré Pockau jen lehce lízneme, protože vycházka po městské dálnici a největším kruhovém objezdu je pramálo poetická. Brutalismus nás však nemine.

Dál nás už ale čekají netradiční výhledy. Ty nám nabídne odvrácená strana Střížovického vrchu. Ulice nesoucí jména umělců nás provedou pestrou paletou vil protkanou úzkými schodišti až skoro na vrchol. Okolo kopce domy, les, možná i strakapouda uvidíme a cesta nás dovede na Klíši. Bude to pestré.

Trasu vybral a procházku povede městský cyklista Petr Zahrádka.

DÉLKA PROCHÁZKY — cca 5,5 km
S SEBOU — boty; mobil na fotky #peskyustim

SRAZ — 26. února ve 13:00 u jezírka v Městských sadech

Zdroj: www.hranicar-usti.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU