Neděle, 19 května, 2024
12.9 C
Ústí nad Labem
DomůSportFotbalŠTĚTÍ: Fotbal SK Štětí - FK Baník Most-Souš 0:1 (12.3.2022)

ŠTĚTÍ: Fotbal SK Štětí – FK Baník Most-Souš 0:1 (12.3.2022)

VIDEO: SK Štětí – FK Baník Most-Souš 0:1(0:1), 16. kolo 12.3.2022

V sobotu 12. března skončila ve Štětí dlouhá zimní fotbalová přestávka. Hrálo se 1. jarní kolo divizní  soutěže dospělých. Velkým lákadlem pro fanoušky bylo na fotbalovém stadionu utkání domácího SK Štětí proti jednomu z aspirantů na postup,  2. týmu tabulky FK Baník Most-Souš hrajících v modrých dresech. 

(15:08) Domácí zahájili s chutí, tlačili se na polovinu soupeře ale první pološanci měl hostující Danyil Dolechek, před kterým míč ukopl na roh Pavel Fary. (19:07) Stejný hráč se dostal do zakončení i po volném přímém kopu ve 21. minutě. Levačkou se ale do listiny střelců ještě nezapsal. (20:10) V polovině poločasu dostal míč do běhu Jiří Vokoun, už si vyhlížel Tomáše Beláka, ale bohužel pro domácí ten fauloval a bylo po šanci. (25:25)FK Baník Most-Souš se do koncovky protlačil ve 26. minutě, ale střela z velkého úhlu šanci na úspěch neměla. (26:53) Ve 28. minutě zakroužil s míčem na polovině hřiště Danyil Dolechek, navedl si ho na střelu a lépe na 1:0 pro hosty zakončit nemohl. (34:13) Štětí ještě do poločasu chtělo vyrovnat, ale po rohu Jiřího Vokouna zůstalo jen u nepřesné střely Muamera Mešiče z velké dálky. (62:32) Po změně stran kopal volný přímý kop Muamer Mešič, ale akci zastavila píšťalka rozhodčí Petra Talpáše, který viděl faul domácího hráče. (64:42)Nadějně vypadal náběh Ondřeje Novického na branku domácích o chvilku později. Míč měl na noze, ale trefil jen Davida Čadu. (69:44)  Petr Hlaváček měl podobnou příležitost v 71. minutě, ale Michal Vondrka v brance si míč pěkně stáhnul. (72:02) Štětí v závěru svého soupeře více zmačknout nedokázalo. Vypracovalo si jen jednu nebezpečnější možnost, která skončila střelou Jiřího Vokouna, která byla zastavena dobře postavenou obranou. Hosté si tak odvezli 3 důležité body.

      Štětí i přes prohru zůstává na 9. místě Fortuna Divize skupiny B s 23 body. První místo patří FK Neratovicím Byškovicím s 37 body. Na 2. místě je FK Baník Most Souš, který má bodů 35. Na chvostu tabulky je bez bodu TJ Tatran Rakovník. Na 15. místě FK Ostrov, který má bodů13, ale o zápas méně.

     Za týden v sobotu 19. března jede SK Štětí do Rakovníku kde se v 10:15 utká s domácím Tatranem. Odjezd 7:30. Na domácí utkání jsou všichni fanoušci zváni 26. března kdy pod vedením trenéra Martina Frýdka přijde  do Štětí SK Český Brod. Začátek 10:15

Sestava: Michal Vondrka-Pavel Fary, Michal Obrtlík, David Čada, Muamer Mešič-Ondřej

              Černý (62. Filip Turek), Patrik Škoda (46. David Mencl), Rudolf Slanička, Jiří

               Vokoun, Marek Polák (76. Jakub Janovský)-Tomáš Belák

Připraveni: Václav Sailer, Lukáš Janovský

Trenér: Josef Jarolím    Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Petr Talpáš-David Jati, Karel Hoch

Delegát: Josef Váňa

Hlavní pořadatel: Václav Švancar    200 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU