Úterý, 21 května, 2024
22.6 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoLITOMĚŘICE: Městská policie pomohla zachránit seniorce život

LITOMĚŘICE: Městská policie pomohla zachránit seniorce život

Život 74leté seniorce pravděpodobně o víkendu zachránili strážníci městské policie. V pátečních večerních hodinách se na ně totiž telefonicky obrátila příbuzná ženy žijící ve Varnsdorfu, že jí již dva dny nebere telefon a má o ni strach.

„Nebylo však lehké důchodkyni najít, neboť jsme neznali adresu a měli k dispozici jen několik záchytných bodů,“ sdělil Ivan Králik, velitel Městské policie Litoměřice.

Strážníci dle informací provedli šetření na sídlišti Kocanda, které odpovídalo popisu oznamovatelky, a po důkladném pátrání se podařilo seniorku najít. Nereagovala na podněty, a proto došlo ve spolupráci se sousedy k otevření bytu. Ležela na podlaze v jedné z místností. „Byla sice při vědomí, ale značně dezorientovaná a nemohoucí, zjevně po nějaké zdravotní příhodě,“ upřesnil Ivan Králik.

Městská policie na místo ihned přivolala záchrannou službu, která si seniorku převzala a převezla do nemocnice. Příbuzná byla o výsledku akce informována. Jisté je, že pokud by seniorka na místě ležela déle, byly by následky fatální. „V podobných případech jde často o čas, mohou rozhodovat i minuty. Tentokrát díky iniciativě příbuzné vše dobře dopadlo,“ uzavřel Ivan Králik s tím, že k obdobným případům sice dochází, ale spíše výjimečně.

Radim Tuček

Zdroj: www.litomerice.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU