Středa, 15 května, 2024
20.8 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Pěšky Ústím #12

ÚSTÍ NAD LABEM: Pěšky Ústím #12

DÉLKA PROCHÁZKY — cca 4,8 km
S SEBOU — boty; mobil na fotky #peskyustim
SRAZ — 23. 04. 2022, 13:00 Novosedlické náměstí (Střekov), Ústí nad Labem

ZA ZVUKOVOU HRANICÍ MĚSTA

Na Ústí si optimisté mezi jeho obyvateli pochvalují, že stačí dojet na konečnou trolejbusu nebo autobusu, a už je člověk v pěkné přírodě. Vskutku, přímo za zástavbou Brné nebo Vaňova jsou přírodní rezervace s velmi cennými společenství rostlin a živočichů. I v té bohaté přírodě je ale jako stálý podtón slyšet monotónní šum směsi zvuků aut, vlaků, lodí, sanitek, továren, City of Ústí. Přelezeme ale nějakou terénní hranu a jako lusknutím prstu se ocitneme za zvukovou hranicí města. Intenzivní prožitek ticha se našinci přihodí po cestě kolem Přední hůrky za Novou Vsí.

Trasu vybral Michal Forejt, který působí jako krajinný ekolog v Agentuře ochrany přírody a krajiny ČR, konkrétně v regionálním pracovišti CHKO České středohoří. Vede Středohorský sadařský spolek pečující o staré ovocné sady pod Bukovou horou. Žije v Ústí nad Labem na Střekově.

Pěšky Ústím je doprovodný program k projektu Komu patří město i název chystané hraničářské mapy objevných a bez pochyb zvláštních procházkových tras po Ústí nad Labem a jeho blízkém okolí. Každá odráží osobnost a zájem jejího autora, vybrat si tak můžete podle počasí, vaší aktuální nálady či míry podivnosti míst, která navštívíte.

Zdroj: www.hranicar-usti.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU