Sobota, 18 května, 2024
12.5 C
Ústí nad Labem
DomůSportFotbalŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Slaný 4:1

ŠTĚTÍ: SK Štětí – SK Slaný 4:1

VIDEO: SK Štětí – SK Slaný 4:1(2:0)   23.4.2022   22. kolo

Za pěkného slunečného počasí přivítali v sobotu 23. dubna fotbalisté SK Štětí na svém trávníku v mistrovském utkání Fortuna divize dospělých v bílých dresech hrající SK Slaný. 13. celek tabulky. (01:55) Začátek vyšel domácím na jedničku. Hned v úvodních vteřinách byl hostujícím brankářem těsně před velkým vápnem poslán k zemi nevybíravým způsobem Ondřej Černý. (03:31)Volný přímý kop vyzkoušel Jiří Vacek a pohladil břevno. (5:24)Radost zavládla v hledišti v 6. minutě. Na milimetr přesný centr poslal do vápna Jiří Vacek. Skvěle  vyskočil David Čada a hlavou posadil míč pod břevno na 1:0. (16:35) Střelecká efektivita Štětí pokračovala a v 17. minutě už vedlo 2:0. Do otevřených vrátek hostující obrany vstoupil David Mencl a střela přes celou branku neměla chybu. (28:05) Navýšit náskok mohl David Čada, ale našel jen připraveného gólmana. (31:10) Centr zprava ve 32. minutě před štětskou branku a hlavička Bohumila Nádeníčka Václava Sailera v brance nezaskočili a byl z toho jen roh. (34:20) Těch kopalo Slaný hodně, ale žádný z nich v brance neskončil. Nejnebezpečnější byl ten z kopačky Jana Marouška, kdy míč skončil těsně nad šibenicí vzdálenější tyče. (49:33) Po změně stran domácí dlouho nečekali a blízko zvýšení náskoku se ocitl Jiří Vokoun. Jeho levačce po náběhu za obránce chybělo půl metru. (54:30) Největší šanci zápasu mělo Slaný po necelé hodině hry. Bohumil Nádeníček ale brankáře Štětí překonat nedokázal. (65:12) Skóre se měnilo v 66. minutě. Když Jiří Vokoun zjistil, že je už téměř v nulovém střeleckém úhlu, tak nabídl míč Muameru Mešičovi a bylo to 3:0. (65:30) Zbývalo ještě poděkovat. (67:54)Cesta domácích za vítězstvím pokračovala o chvilku později. David Čada prošel obranou hostů jak nůž máslem. Pak už jen zhodnotil situaci a poslal míč mezi nohama brankáře na 4:0. (77:05) Hosté ale bez vstřelené branky odjet nechtěli. Střela Michala Jarába z volného přímého kopu v brance ještě neskončila. (77:50) 12. minut před koncem se ale určité útěchy přeci jenom dočkali. Střela Milan Pudila k levé tyči  znamenala  snížení náskoku na 1:4.   (79:12) Ve zbytku zápasu už branka nepadla  a Štětí tak mohlo slavit  osmou domácí výhru v letošním ročníku.   

   SK Štětí, které již 5 zápasů neprohrálo, se s 34 body dostalo na 6. místo. Na čele tabulky se nic nezměnilo. Se 49 body a s 2 bodovým náskokem před FK Neratovicemi-Byškovicemi je na 1. místě FK Baník Most-Souš. Ve spodních patrech tabulky je na 14 místě s 18 body Fotbalový klub Ostrov. Na 15. místě s 15 body MFK Dobříš. Tabulku s pouhými 3 body uzavírá TJ Tatran Rakovník.

I další zápas hraje SK Štětí na domácím hřišti. Již v sobotu 30. dubna přivítá v 10:15 FC Chomutov. Mužstvo, které je na 12. místě, kterému se ale v posledních 2 zápasech dařilo a získalo 4 body.  

Branky: David Čada 2, David Mencl 1, Muamer Mešič 1

Sestava:  Václav Sailer-David Čada, Michal Obrtlík, Marek Polák, Jiří Vacek (73. Patrik

                Škoda)-Michal Černý (59. Jakub Černý), Muamer Mešič, Rudolf Slanička, David

                 Mencl-Jiří Vokoun (73. Lukáš Janovský), Tomáš Belák (69. Pavel Fary)

Připraveni: Filip Turek, Michal Vondrka

Trenér: Josef Jarolím  Vedoucí: David Lisec

Rozhodčí: Martin Bahník-Tomáš Havel, Tomáš Kyncl

Delegát: Václav Bouše

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU