Sobota, 18 května, 2024
16.9 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoVELEMÍN: Stellplatz západního střihu přivítá karavanisty pod Milešovkou

VELEMÍN: Stellplatz západního střihu přivítá karavanisty pod Milešovkou

Stellplatz (stání pro obytné vozy) v obci Velemín na Litoměřicku nabízí pro ty cestovatele, kteří zavítají do regionu s karavanem, nově osm parkovacích míst s připojením na elektřinu. Samozřejmostí je dočerpání čisté vody, vylití odpadní vody, vylití chemického WC a zbavení se odpadků. Stellplatz je samoobslužný. Platit zde můžete hotově, platební kartou či chytrým telefonem.

Nové zázemí pro karavanisty bylo ve Velemíně otevřeno poslední dubnovou sobotu a v provozu je od pondělí 2. května 2022. Součástí slavnostního otevření byla prezentace fungování moderního zázemí, ukázky jeho vybavení a způsobu ovládání. Zázemí je vybaveno nejmodernější technologií, která je pro podobná zařízení v rámci Unie nyní dostupná. Platby jsou možné také on-line.
Celková investice do stání pro obytné vozy dosáhla částky přes dva miliony korun a byla spolufinancována Ústeckým krajem v rámci projektu Doprovodná infrastruktura cestovního ruchu v destinaci České středohoří. „Jedná se o pilotní projekt, který má ukázat cestu ke kvalitnímu zázemí pro obytné vozy nejen ve středohoří, ale v celém Ústeckém kraji,“ nastínil Tomáš Rieger, radní pro majetek a investice. „Na dubnovém jednání Zastupitelstva Ústeckého kraje byly schváleny další projekty napříč krajem a počítáme s vyhlášením dotačního titulu Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu v Ústeckém kraji letos znovu,“ doplnil radní.
O nutnosti obdobných investic je přesvědčen také Jiří Řehák, náměstek hejtmana pro oblast cestovního ruchu: „Za doprovodnou infrastrukturu jsou pro účely tohoto programu považována odstavná parkoviště pro návštěvníky a plochy pro karavany či obytné vozy včetně potřebného zázemí a dalších nutných vybavovacích prvků a souvisejících terénních úprav u dopravních uzlů především v blízkosti turisticky atraktivních míst. Další oblastí podporované infrastruktury je vybudování nocležen, útulen a přístřešků pro nouzové přespání v přírodě.“

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Vít Hnízdil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU