Úterý, 14 května, 2024
19.7 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ N. L.: Ústecký pivní jarmark nabídne 26 pivovarů ze dvou zemí

ÚSTÍ N. L.: Ústecký pivní jarmark nabídne 26 pivovarů ze dvou zemí

Sláva, Ústecký pivní jarmark malých a rodinných pivovarů oslaví po zrušených ročnících v roce 2020 a 2021 desátý ročník letos! Kostelní náměstí 14. května zaplaví pivovary z celé ČR. A že nepůjde jen o konzumaci lahodných moků, o tom nám více poví Jiří Štovíček z pořadatelského týmu Pivovar Hotelu Na Rychtě. n. L.

Kolik českých pivovarů se Jarmarku zúčastní? A co zahraniční hosté?

Držíme tradici a vzhledem k rentabilitě účasti jednotlivých pivovarů jich zveme maximálně 26. Letos máme přihlášené i dva pivovary z Německa.

Z ústeckých, potažmo severočeských jmen byste vypíchl která?

Na letošní ročník nám odřeklo účast hned několik severočeských pivovarů. Bohužel, buď musely ukončit činnost, nebo se potýkají s nedostatkem personálu. Takže kromě nás se z Ústeckého kraje zúčastní např. Nomád z Děčína, Biskupský pivovar z Litoměřic nebo Falkenštejn z Krásné Lípy. Přihlásilo se více pivovarů z ostatních částí Čech, za zmínku stojí tři pivovary z “Mekky piva”, tedy z Plzně.

Která piva představí “Rychta”?

Na jarmarečním čepu budeme mít tradiční značky jako Mazel 12, Vojtěch 12 nebo speciální a ochucené pivo – Ústeckou malinu 12. Jelikož jsme na letní období připravili “lehčí” nízkostupňová piva, k ochutnání dále bude Ústecká desítka nebo Ústecká rychtářka 11 – Weizenbier.

Kritéria degustace ohodnocené MÁZEM (Pivo ústeckého kraje) jsou?

Základ je se přihlásit a dodat vzorek do degustační soutěže☺ Pak máte šanci vyhrát krásný máz Ústeckého pivního jarmarku, který vyrábí náš dvorní keramik Míla Krofta. Soutěží se ve 3 kategoriích, a to: Světlý ležák, Tmavý a polotmavý ležák, a Speciální pivo. Degustační komise pak hodnotí chuť, vůni, říz, hořkost a pěnivost.

https://www.pivovarnarychte.cz/FB událost: https://www.facebook.com/events/1790838361109998/

Autor – zdroj: www.ulicnikul.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU