Pondělí, 6 května, 2024
14.1 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLitoměřickoLITOMĚŘICKO: Náměstek Kulhánek navštívil další dva domovy pro seniory

LITOMĚŘICKO: Náměstek Kulhánek navštívil další dva domovy pro seniory

Náměstek hejtmana Ústeckého kraje pro oblasti sociálních věcí, bezpečnosti a sociálně vyloučených lokalit Jiří Kulhánek navštívil další příspěvkovou organizaci zřizovanou Ústeckým krajem v oblasti sociální – Centrum sociální pomoci Litoměřice. Příspěvková organizace patří mezi jednoho z největších poskytovatelů sociálních služeb v kraji. Organizace zaměstnává více jak 560 zaměstnanců a své služby poskytuje sedmi stovkám klientů.

Návštěva směřovala zejména do oblasti prohlídky probíhajících investičních akcí, kterých je v organizaci v letošním roce zahájena celá řada. Velká investiční akce probíhá zejména v DD Libochovice, kam by se do konce roku 2023 měli přestěhovat klienti z DD Milešov. Domov v Milešově je umístěn do staré kulturní památky – zámku, který svým umístěním i dispozičním řešením a zatížením jako kulturní památka nesplňuje podmínky základního standardu pro domov se zvláštním režimem ani pro domov pro seniory.
Především se jedná o dispoziční řešení ubytovacích a sociálních prostor, kde není možné provést stavební úpravy a zmenšení ložnic nebo vytvoření sociálního zařízení jako součást ubytovacího prostoru. „V Domově důchodců Libochovice v současné době probíhá výměna oken a bude následovat rekonstrukce obvodového pláště, včetně zateplení všech pavilonů. Okna jsou již v havarijním stavu a je potřeba je před nastěhováním klientů z DD Milešov vyměnit,“ konstatoval náměstek hejtmana Jiří Kulhánek.

Další návštěva směřovala do DD Čížkovice, kde bude v dohledné době probíhat oprava areálového oplocení a oprava zdobných prvků. Jedná se o kompletní opravu stávajících sloupků a kovaných výplní obvodového zdiva, opravu plného zdiva ohradní zdi a opravu zdobných prvků. Stavba vyžaduje schválení záměru odborem památkové péče Městského úřadu Lovosice.
Tyto investiční akce jsou realizovány z finančních prostředků Ústeckého kraje.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Bc. Vít Hnízdil

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU