Pondělí, 20 května, 2024
23 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOST: V nemocnici Krajské zdravotní se konala odborná konference Letem světem s výživou

MOST: V nemocnici Krajské zdravotní se konala odborná konference Letem světem s výživou

Oddělení hlavní sestry Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z., uspořádalo odbornou konferenci s názvem „Letem světem s výživou“. Konference, která se uskutečnila ve čtvrtek 5. května 2022 v kinosále mostecké nemocnice, se věnovala poznatkům z nutričního poradenství a péče, dietologie a gastroenterologie.

Odborný program ve dvou blocích přinesl přednášky, které obsáhly celou řadu aspektů problematiky práce nutričních poradců a dalších lékařských i nelékařských specialistů. Účastníci konference vyslechli příspěvky např. „Dieta s omezením tuků“, „Enterální výživa vs. mixovaná strava“, „Výživa kriticky nemocných. Co říkají doporučené postupy“, „Parenterální výživa“, „Výživa při diabetes mellitus I. typu“, „Dysfagie“ či „Malnutrice u seniorů a její léčba“.

Odborným garantem konference byla Mgr. Šárka Gregušová, hlavní sestra Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Most, o.z.  „Jsem velice ráda, že se konečně po dvou letech konference uskutečnila. Jedná se o téma, které v rámci vzdělávacích akcí Krajské zdravotní nebylo, a proto se stalo pro mne a mé nutriční terapeutky výzvou konferenci uspořádat. Konference proběhla v příjemné atmosféře včetně získání informací a poznatků z nutriční péče. Děkuji všem, co se podíleli na její přípravě,“ zhodnotila akci Mgr. Šárka Gregušová.

Nutriční poradna a ambulance v Nemocnici Most, o.z., byla otevřena hospitalizovaným a ambulantním pacientům s doporučením od ošetřujícího, oborného či praktického lékaře 14. ledna 2019. Tým tvoří lékařka a dvě zkušené nutriční terapeutky. V nutriční ambulanci a poradně bylo za rok 2021 ošetřeno 613 ambulantních pacientů a 205 pacientů hospitalizovaných.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU