Neděle, 12 května, 2024
13.3 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Memorandum o spolupráci na programu obnovy Lumpeparku

ÚSTÍ NAD LABEM: Memorandum o spolupráci na programu obnovy Lumpeparku

O někdejším ústeckém parku ochrany přírody Heinricha Lumpeho nacházejícího se kdysi na úbočí Mariánského vrchu i o jeho zakladateli již toho bylo sepsáno hodně – dokonce celá diplomová práce.

Zachovalo se ale vůbec v ústecké zoo něco z jejího slavného předchůdce? A pokud ano, co vlastně, a jakou to má hodnotu? Stálo by za pokus park obnovit a vrátit mu jeho někdejší slávu, nebo dokonce navázat na odkaz jeho tvůrce a dát mu nový smysl pro generace 21. století? Mohlo by z toho vzejít něco zajímavého, co by do Ústí nad Labem lákalo zástupy českých i německých výletníků stejně jako za dob Heinricha Lumpeho?

Dne 23. května bylo slavnostně podepsáno Memorandum o spolupráci na programu obnovy Lumpeparku. Více informací najdete na webu zoo.

Zoo Ústí nad Labem na tomto projektu spolupracuje se Zoo-Freunde Dresden e.V.Muzeem města Ústí nad Labem a Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem.

Projekt byl letos v březnu na zasedání řídícího výboru Fondu malých projektů v Euroregionu Elbe/Labe vybrán k financování z prostředků programu Evropské unie INTERREG.

Zdroj: www.zoousti.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU