Neděle, 19 května, 2024
13.5 C
Ústí nad Labem
DomůSportFotbalŠTĚTÍ: SK Štětí – Fotbalový klub Brandýs n.L. (2:1)

ŠTĚTÍ: SK Štětí – Fotbalový klub Brandýs n.L. (2:1)

SK Štětí – Fotbalový klub Brandýs n.L.

2:1(0:0)   27. kolo  28.5.2022

           Fotbalová fortuna divize dospělých se dostává do finále. Ve 27. kole se na hřišti ve Štětí v sobotu 28. května utkala mužstva ze středu tabulky. Domácí SK celé v černém, před týdnem prohrálo  na Aritmě Praha 2:1, a Fotbalového klubu Brandýs n.L.

         (00:50) Už v první minutě pálil Jiří Vokoun vedle hostující branky. (6:31) Odpověď přišla okamžitě. Míč  prolétl malým vápnem Štětí, ale nikdo se  k němu nepřihlásil. (14:22) Po čtvrthodince hry hledal nejlepší způsob k zakončení Muamer Mešič. Měl to ale těžké a kopalo se od branky (27:23) Jiří Vokoun obešel obránce a hledal cestu kudy překonat brankáře hostů, ale narazil na neprostupnou zeď. (28:12)První velkou příležitost hostů měl Tobiáš Svoboda. Mířil k zadní tyči, chybělo málo a otevřel skóre.  (31:47) Ještě větší byla šance stejného hráče, který o pár minut později pohotově zaklepal na tyčku domácích.  (32:46) No a do třetice kdo jiný, Tobiáš Svoboda. Z malého vápna poslal pořadatele hledat míč do rozkvetlého pole. (42:36) O tom že první část skončí bez branek, rozhodla akce v samotném závěru poločasu. Na hraně faulu byl zastaven Jakub Janovský, hra běžela dál a Rudolf Slanička   levačkou ze 2 metrů poslal balón vedle banky Brandýsu. (51:15) Druhá část začala palbou na hostující branku. Střílel Jiří Vokoun, po něm David Mencl, ale na ukazateli skóre stále svítila nula.(62:14) Střela střídajícího Jana Pechance vypadala docela nevinně, ale chyběl kousek a bylo vymalováno. Málem zapadla k tyči. (65:36) V 66. minutě přišel na řadu volný přímý kop. Sledujte pozorně. Tečovaný míč ve zdi vysledoval David Čada a poslal SK Štětí do vedení 1:0. (73:25) Na odvážný výlet z branky se vydal Václav Sailer, ale rychle musel zpátky mezi 3 tyče, aby čelil rohovému kopu hostů. (77:17) V 78. minutě domácím vyšla standardka. Už se zdálo, že Jiří Vokoun pošle míč z rohu přímo do branky, ale nakonec se míč odrazil k Davidu Čadovi a ten svojí druhou brankou upravil hlavou už na 2:0.  (83:33) Zdálo se být rozhodnuto, ale když 6 minut před koncem po volném přímém kopu snížil na 1:2 Patrik Zamazal, tak bylo zaděláno na drama. (87:10) Hosté ještě jednu naději měli, ale Serhi Honcharenko z volného přímého kopu našel jen připraveného gólmana.  Hostům nepomohlo ani 4 minutové nastavení a Štětí po výhře 2:1 potvrdilo, že body doma jen tak nerozdává.

    Na 1. místě s 59 body je FK Baník-Most Souš. Na 2 body se k němu přiblížily FK Neratovice-Byškovice.  Svou naději na vyšší příčku drží i 3. Arsenal Česká Lípa.SK Štětí je na 7. místě se 41 body. Poslední je Tatran Rakovník se 3 body. 15. je MFK Dobříš s 19 a v závěru soutěže už to asi výše nepůjde. 14. je Ostrov a 13. místo patří SK Slaný. 

Příští kole hraje SK Štětí v České Lípě v sobotu 4. června v 10:15 proti místnímu Arsenalu. Odjezd od stadionu v 7:45. Na poslední domácí vystoupení SK Štětí v divizní soutěži v tomto ročníku jste zváni v sobotu 11. června, kdy v tradičním čase 10:15 nastoupí proti týmu MFK Dobříš. 

Sestava: Václav Sailer-Pavel Fary, Lukáš Janovsk, Marek Polák, Petr Kovařík-David Mencl, 

               (79. Michal Obrtlík), Muamer Mešič, Rudolf Slanička (46. Jiří Neuman), Jakub

                Janovský (61. Filip Turek)-Jiří Vokoun, David Čada

Připraveni: Michal Vondrka

Trenér: Jiří Vokoun  Vedoucí: David Mencl  Masér: Ondřej Černý

Rozhodčí: Lukáš Martínek-Michal Millner, Martin Bahník

Delegát: Milan Šedivý     152 diváků

Autor: Milan Plíšek, SK Štětí

Zuzana Ransdorfová
Zuzana Ransdorfová
Reportérka a kameramanka KTV Štětí. Střih reportáží ze Štětska.
- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU