Pátek, 17 května, 2024
16 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceDěčínskoDĚČÍN: Krajská zdravotní uspořádala odbornou konferenci VI. Děčínské chirurgické dny

DĚČÍN: Krajská zdravotní uspořádala odbornou konferenci VI. Děčínské chirurgické dny

Chirurgické oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Děčín, o.z., uspořádalo celostátní odbornou konferenci VI. Děčínské chirurgické dny. Akce se uskutečnila ve dnech 30. a 31. května 2022 na děčínském zámku pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Ing. Jana Schillera a primátora Statutárního města Děčín Ing. Jiřího Anděla, CSc. Mezi 180 účastníky dvoudenní akce byli i lékařští specialisté ze Slovenska.

MUDr. Petr Malý, MBA, generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., (KZ) při zahájení konference poděkoval všem, kdo ji připravili a podpořili. Připomněl velkou aktivitu vedení děčínské nemocnice, které velmi pomohlo a zasadilo se o probíhající dostavbu, na jejímž konci bude nový pavilon pro urgentní příjem a na něj navazující obory, a také pavilon pro péči o matku a dítě. „Společnost Krajská zdravotní má také zpracován generel, který dává představu, jak by měla nemocnice v Děčíně v 21. století vypadat,“ připomněl generální ředitel.

„S radostí jsem přijal pozvání na tuto akci, která se stala krásnou tradicí – a jsem na to hrdý. Se stejnou radostí jsem nad ní přijal záštitu. Covidové období nás o taková setkání připravila, nicméně jsem moc rád, že se nyní můžeme v Děčíně vidět,” přivítal ve městě účastníky konference primátor Statutárního města Děčín Ing. Jiří Anděl, CSc. „Dostavba děčínské nemocnice mě opravdu těší. Chirurgický obor v Děčíně má tradici. První etapa dostavby se týká právě chirurgických pracovišť. Děkuji Krajské zdravotní i vedení Ústeckého kraje, že tato rozsáhlá investiční akce začala, pro naše město a jeho obyvatele je to jedna z priorit,” dodal.

„Napadají mě v souvislosti s tímto setkáním dvě věci: tradice, nové informace a nové zkušenosti. Za to, že teď můžeme pobývat v těchto prostorách, musím poděkovat všem, kdo nás tradičně finančně i morálně podporují. Primátorovi Děčína a magistrátu, okresní hospodářské komoře, sponzorům a organizačnímu týmu. Náročnost přípravy a okolnosti byly letos výrazně jiné než v letech předcházejících, proto přeji odbornému garantovi akce MUDr. Janu Rejholcovi, aby konference byla úspěšná,“ řekl MUDr. Michael Hanauer, MBA, ředitel zdravotní péče Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Děčín, o.z.

Program konference čítal celkem 38 odborných příspěvků rozložených do osmi tematických bloků, z toho 17 se týkalo laparoskopické a roboticky asistované chirurgie.

„Konferenci Děčínské chirurgické dny si dovolím nazvat tradiční, letos jsme ji pořádali již pošesté. Děkuji vedení Ústeckého kraje, primátorovi Statutárního města Děčín, Okresní hospodářské komoře v Děčíně a vedení Krajské zdravotní, a.s., bez jejichž podpory by nebylo možné konferenci uskutečnit. Poděkování patří i České chirurgické společnosti České lékařské společnosti J. E. Purkyně a její Sekci miniinvazivní chirurgie, které nad akcí převzaly záštitu. Myslím, že se nám podařilo sestavit odborný program plný velmi kvalitních přednášek špičkových chirurgů, gastroenterologů a dalších lékařských specialistů z České republiky i ze Slovenska,“ zhodnotil za organizátory šestý ročník mezinárodní odborné konference MUDr. Jan Rejholec, primář Chirurgického oddělení Krajské zdravotní, a.s. – Nemocnice Děčín, o.z., který nově působí i jako koordinátor chirurgické péče Krajské zdravotní, a.s.

Zdroj: www.kzcr.eu

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU