Pondělí, 29 dubna, 2024
15.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceMosteckoMOST: Situace v Javorové se stabilizovala

MOST: Situace v Javorové se stabilizovala

Městu Most se podařilo stabilizovat situaci v další dříve problémové ulici ve městě. Jedná se o Javorovou ulici známou jako „hokejku“. Díky navázání úzké spolupráci s místní předsedkyní a členy domovního výboru se městu podařilo vrátit zpátky blok 525 mezi lokality příjemné pro bydlení.

 „Za poslední rok řešil Výbor pro mapování a eliminaci negativních sociálních jevů v Javorové ulici podněty celkem u 72 bytových jednotek. Intenzivně jsme se důkladným šetřením a prověřováním věnovali 50 z nich,“ zdůrazňuje náměstkyně primátora Markéta Stará. 

Městu se v intenzivní spolupráci s domovním výborem a vlastníky bytových jednotek podařilo ukončit z důvodu častého porušování domovního řádu nájemní smlouvu u 23 bytů. Město očekává, že současný klidový stav je trvale udržitelný právě díky fungujícímu domovnímu výboru.

Tím však aktivita výboru Zastupitelstva města Mostu nekončí. „V budoucnu plánujeme odstranit tento dům ze seznamu sociálně deprivovaných lokalit. Lokalita bude i nadále kontrolovaná. V případě, kdy se nový nájemník neosvědčí (problémové chování, narušování klidného soužití s ostatními obyvateli, porušování domovního řadu či právního řádu ČR apod.), bude majiteli doporučeno, aby nájemníka upozornil a v případě pokračování problémů s tímto nájemníkem ukončil nájemní smlouvu. Problémové osoby jsou tak nuceny hledat si bydlení v jiných městech,“ uzavírá náměstkyně. 

Zdroj: www.mesto-most.cz, Bc. Klára Vydrová

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU