Pátek, 17 května, 2024
16 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obceLounskoLOUNY: Studenti se setkali s hejtmanem Ústeckého kraje

LOUNY: Studenti se setkali s hejtmanem Ústeckého kraje

Do Loun zavítal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller, aby spolu s místostarostou města a krajským zastupitelem Milanem Rychtaříkem navštívili Gymnázium Václava Hlavatého a poté Obchodní akademii a Střední odbornou školu gen. Františka Fajtla, které jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje.

Na gymnáziu vřele přivítal oba představitele ředitel školy Daniel Syrovátko. Na středních školách proběhla více než hodinová diskuze s žáky, kteří hejtmanovi a místostarostovi města pokládali otázky ke školství, zdravotnictví i životnímu prostředí. Zajímali se také o rozvoj měst v Ústeckém kraji i jakým způsobem kraj podporuje stav kulturních a historických památek.

Během diskuze došlo také na téma dokončení stavby obchvatu a rozvoje dopravní infrastruktury na Lounsku, řešení uprchlické krize a s tím spojené pomoci občanům z Ukrajiny i plánovaných investic ve městě Louny. Dotazy zaměřené na rozvoj města zodpovídal místostarosta Milan Rychtařík.

Na závěr oba představitelé poděkovali žákům i přítomným pedagogům za aktivní debatu a zájem o dění v jejich kraji a městě.


Zdroj: www.kr-ustecky.cz, Ing. Martin Volf

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU