Středa, 8 května, 2024
8.4 C
Ústí nad Labem
DomůMěsta/obce1. ÚsteckoÚSTÍ NAD LABEM: Radní Dvořáková jednala o strategických projektech Ústeckého kraje s kolegy z Moravskoslezského...

ÚSTÍ NAD LABEM: Radní Dvořáková jednala o strategických projektech Ústeckého kraje s kolegy z Moravskoslezského regionu

V Inovačním centru Ústeckého kraje (ICÚK) proběhlo jednání zástupců Ústeckého kraje pod vedením radní pro oblasti strategie přípravy a realizace projektů Ivy Dvořákové s delegací z Moravskoslezského kraje v čele s Jakubem Unuckou, 1. náměstkem hejtmana Moravskoslezského kraje pro průmysl, energetiku a chytrý region.

Mezi hlavními diskutovanými tématy byly například rozvoj vodíkové ekonomiky v obou regionech, energetický management či představení strategických projektů Ústeckého i Moravskoslezského kraje.
V ten samý den se také na půdě ICÚK uskutečnilo pod hlavičkou Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje (HSR-ÚK) jednání s bosenskou delegací. Jednalo se o výměnný program uhelných regionů zaměřený na rozvoj spolupráce mezi státy Evropské unie a západního Balkánu. Jako komunikační protistrana byl pro HSR-ÚK vybrán region Tuzla (s třemi městy Lukavac, Živinice a Banovići) s jejich zástupci. Smyslem výměnného programu je možnost vzájemné výměny informací a zkušeností z realizace transformačních procesů souvisejících s postupným odklonem od energetického využívání uhlí směrem k budoucí uhlíkové neutralitě.

Zdroj: www.kr-ustecky.cz

- Reklama -

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Zadejte svůj komentář!
Zde prosím zadejte své jméno

- Naši partneři -
- Reklama -

NEJSLEDOVANĚJŠÍ V TÝDNU